Gå til hovedinnhold

Svak nedgang i vente. Skuffende BNP tall fra Kina. Fed og OPEC i fokus

Det ble en rolig avslutning på Wall Street fredag, etter en volatil midtuke. Investorene hadde håpet på en ny kraftig stimulansepakke fra amerikanske myndigheter, men slik gikk det ikke. Nå ligger det i kortene at en evt. stimulansepakke først vil komme etter valget den 3. november.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%. IBM i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte flatt i snitt fredag.

Det ble en rolig avslutning på Wall Street fredag, etter en volatil midtuke. Investorene hadde håpet på en ny kraftig stimulansepakke fra amerikanske myndigheter, men slik gikk det ikke. Nå ligger det i kortene at en evt. stimulansepakke først vil komme etter valget den 3. november.

Biden leder klart over Trump på meningsmålingen, derfor er det naturlig å anta at Trumps dager som president nærmer seg talte. Når det er sagt, for fire år siden ledet Hillary Clinton klart på Trump tett opp mot selve valget.

Resultatsesongen ble sparket i gang forrige uke. Flere store banker, samt flyselskaper, skuffet. Mao. var det ingen god start på rapporteringssesongen. IBM er det mest kjente selskapet som slipper sine Q3 tall i dag.

Her hjemme er det stille på resultatfronten i dag, dog Scatec Solar som steg betydelig etter tallslipp fredag, er ventet å være i fokus også i dag. I morgen er det duket for Yara, Gjensidige og Nordic Semiconductor tall.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,5 prosent i snitt mandag morgen.

Ferske BNP tall fra Kina viste at landets økonomi vokste med 4,9 prosent foregående kvartal, noe under forventningene på 5,2 prosent. De kinesiske børsene falt som en følge av skuffelsen.

Senere i dag skal Fed sjef, Jerome Powell, tale. Gitt bakteppet med null-renter verden over vil Feds valg av ord kunne påvirke markedet relativt mye. Den amerikanske sentralbanken er ventet å holde renten nær null de neste to årene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,8 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,37, mens 30-års renten i USA ligger på 1,54 prosent.

Covid-19 situasjonen fortsetter å legge et press på oljeprisen. Økte smittetall, spesielt i Europa og USA, er negativt for global vekst og dermed også oljeetterspørselen. Verdens største oljeprodusenter må adressere dette når de møtes i slutten av neste måned. I dag skal strategiavdelingen i OPEC+ møtes for å diskutere den prekære situasjonen i markedet, for så å komme med en innstilling til mulige strategivalg fremover.

Dollaren har styrket seg på nytt den siste uken. Usikkerhet knyttet til Covid-19, samt presidentvalget i USA er årsaken til det.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer