Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Derfor har jeg investert 20 millioner i REC

Vi har med oss privatinvestor Nicolay Grove i denne #pengepodden-episoden. I studio er som vanlig spareøkonom Bjørn Erik Sættem og investeringsøkonom Mads Johannesen.

I episoden får du høre mer om Nicolays bakgrunn, og hvordan han har klart kunststykket å slå seg opp som en privat investor. Nicolay forteller også litt om hvordan hans investeringsstrategi fungerer samt hva som gjør at han velger å gå inn i et selskap.

Videre snakker vi mye om hans investering i REC og ikke minst om solmarkedet, der Nicolay har mye å komme med. Du får også høre Nicolay sine tips til hvordan du kan oppfylle drømmen om å bli privat investor.

Bjørn Erik Sættem & privatinvestor, Nicolay Grove
Bjørn Erik Sættem & privatinvestor, Nicolay Grove

Ble tidlig interessert i aksjer

(fra 02:00) Nicolay forteller litt om sin bakgrunn og ikke minst om hans første møte med aksjer. Han fattet tidlig interesse for aksjer og har ble bitt av basillen da han var tidlig i tenårene.

Han forteller videre når han kjøpte sin første aksje og hvordan han tjente sin første million. Dette ble gjort via et bra eiendomskjøp og sinden 2003 har han kun investert i aksjemarkedet.

Slik ser investeringsstrategien ut

(fra 08:37) Videre kommer Nicolay inn på sin investeringsstrategi som i all hovedsak er langsiktig. Han forteller videre om sin analyseprosess og hvordan han tenker rundt det å investere i et selskap. Ledelse er viktig for Nicolay, og han bruker mye tid på å vurdere om disse er dyktige til det de gjør.

Nicolay forteller også litt om hvordan han ser på investeringer. Som investor så sitter du på penger og makt, men så fort du gjør en investering så overfører du makten til selskapet. Derfor er det utrolig viktig at man har tillit til de personene som drifter selskapet.

Avslutningsvis får du høre mer om å time markedet, og hvordan man som investor skal forholde seg til markedets utvikling.

Handelskrigen

(fra 21:14) Mads innleder med å fortelle om den siste tidens utvikling i handelskrigen. Nå har USA også pålagt straffetoll til Mexico, i størrelsesorden 5 %. Flere meglerhus er også nå ute og melder at de tror ikke på noen løsning, men snarere en eskalering av denne type krig.

Nicolay på sin side er ganske sikker på at det kommer en løsning. Han forteller videre inngående om Kinesisk økonomi og hvordan utviklingen er i Kina generelt.

Investeringen i REC Silicon

(fra 30:26) Nicolay fortelle litt om kraftmarkedet og ikke minst hvilke utfordringer solmarkedet har. Potensiale er derimot enormt stort og her er REC godt posisjonert mener Nicolay. Han går også nærmere inn på bilbransjen, og de store trendene som utfolder seg innen solmarkedet for tiden.

Avslutningsvis kommer Nicolay med tips til de som eventuelt har en investordrøm i magen.

Hør forrige episode av #pengepodden: Wolf og Wall Street i Norge

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer