Gå til hovedinnhold

#pengepodden sparing – episode 148 – Slik øker du sparingen din – med Hallgeir Kvadsheim

Spareøkonom Bjørn Erik er studiovert for første gang. Han har fått besøk av Hallgeir Kvadsheim, kjent fra Luksusfellen og Dine Penger.

Alle økonomer liker å snakke om hvordan du skal spare og investere smart. Det man ikke snakker så mye om er hvordan du sparer nok. Det hjelper lite med god avkastning dersom du sparer alt for lite. I denne episoden får du høre hvilke grep du kan ta for å spare mer. Bjørn Erik og Hallgeir avslører også hva de selv sparer til.

Hallgeirs 4 beste tips for å lykkes med sparingen

(fra 07:50)

  • Vær konkret: Gi de ulike sparekontoene et navn, som f eks ”Scooter”, ”Min hyttedrøm” eller ”Gå av ved 62”.
  • Automatiser sparingen: Start månedlig spareavtale.
  • Start med mikrosparing. Flere banker tilbyr en ordning hvor du sparer litt hver gang du drar kortet.
  • Gå gjennom de store kostnadspostene dine. Send forsikringer på anbud en gang i året.

Spare-apper for morsom og sosial sparing

(fra 19:26) Du får høre hvilke hjelpemidler Bjørn Erik og Hallgeir bruker for å øke sparingen. De trekker blant annet frem «Min økonomi» og «Mitt forbruk» i nettbanken som nyttige funksjoner. Hør også hvilke spare-apper til mobilen de anbefaler og hvorfor de mener disse kan gjøre sparingen både mer morsom og sosial.

Balansegangen mellom forbruk i dag versus forbruk i fremtiden diskuteres også. Det er ikke alltid smartest å spare så mye som mulig i dag. Du får også høre hva spare-ekspertene mener om å binde sparepenger til pensjon gjennom IPS, og hva ulike aldersgrupper må tenke på med slike spareordninger.

Er det mulig å pensjonere seg som 30-åring?

(fra 29:10) Å være flink til å spare kan medføre at du kan realisere de virkelig store drømmene. Et godt eksempel på dette er historien om Rebecca og Magnus, som pensjonerte seg som 33-åringer. I februar skrev Aftenposten om paret, som sa opp jobbene i Norge og reist ut i verden på ubestemt tid. Hallgeir og Bjørn Erik diskuterer om det er mulig å pensjonere seg i 30-årene. Hør hva konklusjonen deres er i denne episoden av #pengepodden sparing.

Avslutningsvis kommer spareøkonomen vår med noen oppfordringer som vil hjelpe deg med å øke sparingen. Han trekker spesielt frem to konkrete tips han selv benytter, som er enkle å innføre, og som på sikt vil øke sparesummen din betydelig. Hør episoden og finn ut hva disse rådene går ut på.

Sjekk også ut forrige episode av #pengepodden sparing: Aksjesparekonto, Investeringskonto eller IPS?

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer