Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik jobber privatinvestor Ole Petter Kjerkreit

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik og Mads besøk av Ole Petter Kjerkreit, privat investor og ex-analysesjef i ABG Sundal Collier. Tema er Ole Petters investeringsstrategi og arbeidsmetoder.

Innledningsvis forteller Ole Petter om hvordan det var å jobbe som aksjeanalytiker og analysesjef. Du får også vite mer om de største forskjellene mellom å jobbe som analytiker versus privat investor.

Bjørn Erik Sættem, Ole Petter Kjerkreit, Mads Johannesen

Investeringsstrategi og favorittselskaper

(fra 10:22) Ole Petters investeringsstrategi dreier seg om å indentifisere kvalitetsaksjer og eie dem lenge. Det er typisk selskaper med god lønnsomhetshistorikk, solid balanse, lav gjeldsgrad, dyktig ledelse og som innehar en ledende posisjon i sin bransje. Oslo Børs og Norden er hans investeringsunivers. Warren Buffett er en foregangsfigur.

Han trekker frem Kid Interiør og Kitron som to gode eksempler på kvalitetsselskaper, som han har eid lenge. Oljeservice holder han seg unna, med unntak av TGS Nopec.

Mads spør om Ole Petter møter ledelsen i selskapet og snakker med andre nøkkelpersoner i selskapet før han investerer. Hør hva Ole Petter svarer til dette.

De fleste børsnoterte selskaper genererer ikke meravkastning over tid, forteller Ole Petter, og viser til amerikanske studier tilbake til 1920-tallet. Det er bare en liten andel, ca 4 % av selskapene, som skaper meravkastning. Det gjelder å finne karakteristika på disse selskapene og investere i dem.

Ole Petters private investeringsportefølje har slått Oslo Børs siden begynte for seg selv i 2016/17, men han innrømmer at det vanskelig å slå indeksen. Timing er vanskelig, så det forsøker han å unngå, forteller han.

Ole Petter er opptatt av adferdspsykologi, og trekker frem eksempler på menneskelige svakheter som gjør at mange taper mot indeksen. Han anbefaler i den forbindelse boken «Thinking fast and slow» av Daniel Kahneman.

Arbeidshverdagen til en privatinvestor

(fra 43:39) Ole Petter forteller at han sitter i et kontorfellesskap med to andre investorer i Oslo. Han bruker mye tid i møter med selskaper og meglerhus.

DN, FA, Financial Times og analyser fra meglerhusene, selskapsrapporter og børsmeldinger er obligatorisk lesning.

Til slutt gir Ole Petter noen råd til studenter som har en drøm om å jobbe i et meglerhus.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Eivind Berg om investeringer i gaming og innovasjon

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer