Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Eivind Berg: Investeringer i video gaming og innovasjon

I denne episoden av #pengepodden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av finansblogger og hobbyinvestor Eivind Berg. Tema er Eivinds reise fra passiv sparer i indeksfond til aktiv investor, hvilke bransjer og fond han har tro på fremover, og om det er lett for småsparere å slå markedet.

Eivind har nærmest blitt «sparekjendis» fordi han solgte seg ut av aksjefond helt i starten av coronakrisen og har kjøpt seg inn igjen på den foreløpige bunnen – og har blogget om det.

F.v: Eivind Berg og Bjørn Erik Sættem

Bransjer og fond Eivind har tro på fremover

(fra 05:25) I slutten av mars begynte Eivind å kjøpe fond og ETFer igjen. Han begynte å kjøpe da han leste at den amerikanske sentralbanken ville trykke penger og massivt støttekjøpe verdipapirer. Men han kjøpte ikke de samme fondene som han eide.

Eivinds portefølje i dag ser omtrent slik ut:

  • 15 % globale indeksfond
  • 25 % gull og kryptovaluta
  • 60 % «Fremtid» (video gaming, netthandel, disruptiv innovasjon)

Eivind beskriver porteføljen sin i detalj i dette blogginnlegget.

Av fremtidsporteføljen er det gaming som utgjør største andel, ca 25 % av hans totalportefølje. Det er tre årsaker til at han liker gaming: Sterk kundevekst, gunstig demografi, samt teknologi / medielandskap. Han har valgt ETFen VanEck Vector Video Gaming and eSports med ticker «ESP0».

Han forteller videre at han har tro på netthandel og mindre tro på tradisjonelle butikker, og har derfor kjøpt ETFen Proshares Long Online/Short Stores med ticker «CLIX».

Eivind er teknolog, og har stor tro på at disruptiv teknologi kan løse mange av dagens utfordringer. Han har derfor investert i ulike innovasjons-ETFer, som blant annet ARK Innovation ETF med ticker «ARKK».

Eivind spør om amerikanskregistrerte ETF-er etter hvert vil forsvinne fra Nordnetplattformen. Hør hva Bjørn Erik svarer.

Bjørn Erik stiller spørsmål om Eivind tar for høy risiko i den nye porteføljen sin. Eivind innrømmer at det er et godt poeng, og forteller at barnas sparing står i globale indeksfond. Han er imidlertid relativt pessimistisk til økonomien og aksjemarkedet fremover, så han ønsker derfor ikke ha en stor andel globale indeksfond.

Eivind sin sikringsstrategi via gull og kryptovaluta diskuteres også. Hovedårsaken til investeringen er at disse investeringene gir en god diversifiseringseffekt med lav korrelasjon mot aksjer.

Hvor lett eller vanskelig er det for småsparere å slå markedet?

(fra 55:28) Bjørn Erik forteller at han mener det er vanskelig for både små og store investorer å slå markedet på lang sikt. Samt at man må bruke mye tid på å følge med. Det letteste er derfor en månedlig spareavtale i et globalt indeksfond for de fleste, mener han. Hør hva Eivind svarer.

Hør også forrige episode av #pengepodden: High yield-krakket & Norwegians restrukturering

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer