Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik har ekspertenes porteføljer klart seg i koronakrisen

I denne episoden går Mads, Bjørn Erik og Roger gjennom resultatene til sine porteføljer hittil i år. Mads og Bjørn Erik gir seg selv en svak karakter, mens Roger har mest grunn til å være fornøyd.

Mads: Minus 22 %

(Fra 00:50): Mads sin Shareville-portefølje har falt med ca 22 % så langt i år, noe som er likt med hovedindeksenOslo Børs. Mads er slettes ikke fornøyd med resultatet, siden han har to globale aksjefond i porteføljen, som har levert omtrent 0 i avkastning. Mads går gjennom de største posisjonene, blant annet Hunter Group, Pareto Bank, Sparebank1 SMN, Panoro Energy, Petrotal og Arise. Spesielt de to oljerelaterte selskapene, Panoro og Petrotal har dratt ned avkastningen. Han forteller også at han har kjøpt mer aksjer gjennom nedturen, og siste aksje inn er Mowi.

Les Mads sin porteføljeoppdatering fra Mars.

Bjørn Erik: Minus 19 %

(Fra 39:00): Bjørn Erik har en fondsportefølje på Shareville, og heller ikke han er fornøyd. Pensjonskontoen hans er ned 21 % i år, mens ASK-kontoen min er ned med 16 % i år. Dette er så vidt bedre enn Oslo Børs (minus 22 %). Men Bjørn Eriks portefølje har en overvekt av globale fond, med et globale indeksfond som største posisjon, og dermed er Verdensindeksen (MSCI All Countries) en mer relevant sammenligning, og den indeksen har kun falt ca 9 % i år. Spareøkonomen legger ikke skjul på at han er skuffet over å ligge mye bak indeksen.

Han forteller at mindreavkastningen i hovedsak skyldes at han i over ett år har valgt å valutasikre ca 40 % av fondsporteføljen. Dermed har han ikke fått glede av kronesvekkelsen, som hittil i år har vært på 15-20 %. I tillegg har han en overvekt av norske aksjefond som investerer på Oslo Børs, samt at hans nest største fondsinnehav er Nordnet Smart 15, som har falt hele 31 % så langt i år.

Les månedsrapporten for Nordnet Smarte Porteføljer her.

Roger: Minus 17 %

(Fra 46:10) Roger er den som har størst grunn til å være fornøyd med avkastningen hittil i år, med minus 17 % på sin norske aksjeportefølje på Shareville. Det er 3 prosentpoeng foran Hovedindeksen. Roger forteller at hans Buffett-inspirerte portefølje så langt har klart seg som forventet gjennom nedturen. Solide selskaper med lav gjeldsgrad og en sterk posisjon («moat») vil komme styrket ut av en slik nedtur, mener han. De største selskapene i porteføljen hans er Equinor, Mowi, Tomra, Norsk Hydro og Gjensidige. Roger forteller også at han mener Equinor er verdt langt mer enn dagens aksjekurs, og har derfor benyttet nedturen til å kjøpe mer aksjer her.

Vi ønsker alle våre lyttere en riktig god og virusfri påske! 🙂

Sjekk ut forrige ukes episode av #pengepodden: Thomas Nielsen om markedet fremover

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer