Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik fikser du skatt på aksjer og fond

I denne episoden av #pengepodden vil dere få høre et nettmøte vår spareøkonom Bjørn Erik nylig hadde med Skattebetalerforeningen. Tema er skattemeldingen for 2020 for aksjer og fond for personlige skattytere. Frist for innlevering er 30. april.

Nettmøtet kan også sees på Nordnets Youtube-kanal for de som foretrekker det.

Aksje- og fondskonto (VPS-konto)

(fra 02:00) I første del går Joachim Johannessen, advokatfullmektig i Skattebetalerforeningen, gjennom skattereglene som gjelder for privatpersoner som investerer direkte i aksjer og fond, via en VPS-konto, som i Nordnet kalles aksje- og fondskonto.

Skattsatser blir listet opp, skjermingsfradrag blir forklart, hvilke kostnader du kan kreve fradrag for med mer blir tatt opp.

Aksjesparekonto

(fra 35:13) Videre får du høre mer om skattereglene for dem populære kontotypen aksjesparekonto.

Investeringskonto

(fra 45:56) Skattereglene for investeringskonto, også kalt fondskonto, blir gjennomgått.

Spørsmål om kildeskatt

(fra 51:08) Til slutt diskuterer Joachim og Bjørn Erik om kildeskatt på utbytte på utenlandske aksjer og ETFer. Her er det kompliserte regler.

Hør også forrige #pengepodden-episode: Utbytteaksjer på Oslo Børs

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.05.2021 20:42

Utredningen om fradrag for kildeskatt var god. Det må jo komme en løsning hva gjelder ASK-konto for dette. Men altså vi har 5 år før kravet om fradrag i norsk skatt for betalt skatt i utlandet utløper. Takk for info! Lurer litt på om noen med ASK-konto som krevde fradrag for den skatten (kildeskatt) i fjor har fått den refundert allerede i årets skatteoppgjør.