Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 50 – Skatt, analytikerens jobb og Games of Oil

 

Skatteforlik, markedsoppdatering og analytikerens jobb

Det er lunkent og urolig på børsen, men i #pengepodden er det god stemning som alltid. I denne episoden hører du blant annet mer om hva som skjer i skatteverdenen, jobben til analytikerne og teknisk analyse.

Skatteforlik

(Fra 1:09) Investorers skatteverden er i ferd med å endre seg, og som privat investor blir du påvirket. Hør hva skatteforliket kan bety for deg.

Oppdatering på markedet – Games of Oil

(Fra 6:45) Programlederne Anders og Tom gir deg en oppdatering på hva som skjer i markedet, og snakker blant annet om den nye oljeministeren i Saudi Arabia.

Analytikerens jobb

(Fra 11:34) Hva gjør egentlig en analytiker, og i hvor stor grad kan du stole på deres rapporter? Vi går nærmere inn på temaet.

Spørsmål fra lytterne:

(Fra 25:26)

  • Er det lov å ta to posisjoner i én aksje?
  • I hvilken grad er teknisk analyse selvopplysende?
  • Hva med en gjennomgang av kildeskatt?
  • Hva lønner seg for en som bor i Danmark, men er norsk – handle aksjer i Norge eller Danmark?

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.05.2016 12:38

Hei!

Jeg lurer på noe angående ETN-er. En ETN som følger en indeks, f.eks. den nye sjømatindeksen, investerer ikke i de faktiske underliggende verdipapirene. Betyr ikke dette at når selskapene betaler utbytte, vil ETN-en synke i verdi, uten at man blir kompensert som i en ETF ved at man mottar utbytte eller at dette blir reinvestert?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
18.05.2016 12:56

Hei! Takk for spørsmålet ditt! Vi noterer det og svarer på det i en fremtidig episode av #pengepodden.