Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Seriegründer Nadir Nalbant om å lykkes som gründer

I denne #pengepodden-episoden har vår spareøkonom Bjørn Erik besøk av Nadir Nalbant, tidligere mobil-gründer og har nå startet et boligalarm-selskap. Tema er hvordan han har lykkes som grunder og hvordan investorer kan vurdere om en startup kan være en god investering.

Lytt til episoden.

F.v Nadir Nalbant, Bjørn Erik Sættem

Utfordrer det etablerte

Nadir elsker å utfordre monopolister – og spare norske forbrukere for penger.

Etter ingeniørutdannelsen fikk han jobb i Ascom og senere Netcom. I 1999 startet han mobilselskapet Sense med stor suksess. Sense hadde på det meste rundt 300.000 kunder, og endte opp med å bli en del av Telia, og Nadir solgte seg ut med en pen gevinst.

En rød tråd i de bedriftene Nadir har vært med på å starte er at alle har operert i markeder som har vært dominert av noen få mektige aktører hvor konkurransen ikke har fungert. I mobilmarkedet var Telenor og Netcom dominerende, og det var lite fokus på innovasjon og nyskapning.

Det siste prosjektet hans er Homely, som er en nykommer i boligalarm-markedet. Dette er også et marked som er kjent for lite konkurranse.

Viktigheten av å få med eksterne investorer med både kapital og kunnskap diskuteres. I Homely er Schibsted og Rasmussen-gruppen med på eiersiden.

Grundere er ofte temmelig risikovillige. De må som regel si opp en trygg jobb, pantsette huset for å satse på en grunderkarriere. Nadir er i så måte ingen typisk risikovillig grunder, forteller han.

Tips til de som skal investere i startups

(fra 24:29) Det har blitt mer og mer vanlig de siste årene at privatpersoner investerer i startups og gründerbedrifter. Både gjennom egenkapital og ikke minst på lånesiden – mye takket være crowdfunding / crowdlending-plattformer.

Nadir mener den viktigste faktoren for at en startup skal lykkes er at ledelsen har erfaring, en god track record og utholdenhet. Du må ha tro på folkene som står bak. Det er mange «kaffe latte-grundere» som løper rundt på grunder-huber med en lite gjennomtenkt forretningside som tror de skal bli rik på få dager. Ligg unna disse. Men: Det er lov å feile, avslutter han.

Lytt til forrige episode av #pengepodden: Rekordmange børsnoteringer i 2021

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer