Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Paul Harper om 2023 og prisingen på børsene

I denne ukens episode har Mads besøk av aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper. Episoden omhandler en oppsummering av 2022, hva han tror vil skje inn i 2023, renter og ikke minst enkeltaksjer som kan være spennende å se på inn i det nye året.

Litt om markedet 2022

(fra 02:18) 2022 var et år der makro var toneangivende for verdens finansmarked. Paul drar gjennom de viktigste hendelsene som markedet fokuserte på gjennom året. Her kan man nevne inflasjon, rentestigning og ikke minst hvilke bransjer som gjorde det bra og hvilke selskaper som gjorde det dårlig. Videre diskuterer de blant annet at flere selskaper i dag vil slite med å tiltrekke seg nok kapital og man tror kanskje at det vil skje mye med de mindre selskapene utover året. Noen vil klare seg, mens andre vil sannsynligvis kjempe mot klokken og kreditorene.

Inn i 2023

(fra 19:22) Markedet har startet bra inn i 2023, og spørsmålet alle stiller seg nå er om dette er et klassisk «bear market rally». Paul heller mot at det er nettopp det, og forklarer inngående hvorfor han tror du som investor skal være litt mer forsiktig inn i året. En faktor er blant annet at selskapenes tall foreløpig har vært på den svake siden, og ikke minst virker fremtidsutsiktene til å være enda dårligere.

Videre prates det om at flere større selskaper i USA og Norge nå har begynt å permittere arbeidsstokken, og om dette kan være starten på en trend og således en virkelig resesjon. Foreløpig har man hatt et sterkt arbeidsmarked som har gjort at resesjonen ikke helt kan fastsettes, men dette kan muligens være forbigående.

Paul anbefaler renter vs aksjer

(fra 42:31) Paul er ikke overbevist om at den sterke børsstarten vil fortsette. Estimatene er på vei ned, og man opplever en motvind i makroøkonomien som også selskapene må ta inn over seg fremover. I korte trekk tror Paul at alternativkostnaden ved å kjøpe rentepapirer fremfor aksjer er mer attraktiv nå enn den har vært på veldig lenge. Videre diskuterer Paul og Mads de økonomiske utsiktene, og ikke minst hva økt rente og inflasjon har å si for selskapene og børsutviklingen fremover.

Til slutt anbefaler Paul tre aksjer som han tror vil gjøre det bedre enn markedet i 2023 (fra 52:42).

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer