#pengepodden – Oljefondets konferanse & droneangrep i Saudi-Arabia

Aksjeanalytiker Roger Berntsen og investeringsøkonom Mads Johannesen er på plass i studio for å ta deg gjennom den siste tidens hendelser i markedet. Du får høre mer om angrepet i Saudi-Arabia som satte fart på oljeprisen, og hvordan denne hendelsen har påvirket økonomens porteføljer. Det blir også litt snakk om porteføljekonkurransen – Skoleduellen, som braker løs denne uken. Du får også høre Roger sine interessante bemerkninger fra Oljefondets (NBIM) konferanse, før det avslutningsvis blir snakk om utviklingen i Norwegian Air Shuttle.

Skoleduellen

Skoleduellen er for fult i gang, og 14 børsgrupper på ulike høyskoler og universiteter rundt om i landet har blitt tildelt 100 000 kr hver i konkurransen om å oppnå høyest mulig avkastning i løpet av et skoleår (sept-mai). Mads og Roger snakker litt om hvor viktig det er å begynne tidlig som investor, og hvor mye man lærer av å prøve og feile. Det er også en fordel at man håndtere reelle midler da man får et mer bevisst forhold til risiko enn man ellers ville gjort når man opererer med fiktive penger i andre porteføljekonkurranser.

Les studentenes porteføljekommentarer på nordnetbloggen.

Litt om våre porteføljer

Mads og Roger tar en rask gjennomgang av deres porteføljer, og fokuserer spesielt på oljeaksjene de holder i porteføljen. Roger mener at investorene har begynt å vise interesse for kvalitetsselskaper, selskaper med god balanse og utbyttekapasitet. Han mener dette, i sammenheng med den geopolitiske uroen etter angrepet i Saudi Arabia, har løftet oljeaksjene i det korte bildet. Mads og Roger går også nærmere inn på denne dramatiske hendelsen i Saudi-Arabia, og drøfter konsekvensene av en høyere oljepris på sikt.

Oljefondets (NBIM) konferanse

Roger kommer med sine bemerkninger fra oljefondets konferanse, som han trekker frem som en utrolig profesjonell konferanse med topp foredragsholdere. Han tar dere gjennom oljefondets syn på hva som er “fremtidens selskaper”, corporate governance og mange flere spennende temaer. NBIM (Norges Banks Investment Management), som forvalter «oljefondet» er verdens største enkeltinvestor og må derfor være forsiktige, men pragmatiske i sin tilnærming til utøvelsen av sitt mandat.

Oljemarkedet før og etter angrepet i Saudi Arabia

Det er en meget alvorlig hendelse når 5-6 prosent av daglig oljeproduksjon forsvinner «over natten». Det kan være positivt for oljeselskaper på kort sikt, men negativt for «alle» på lang sikt. Det er for øvrig viktige å forholde seg mest mulig rasjonelt til den aktuelle hendelsen og sette dette i perspektiv påpeker Roger. Hør mer om hva Roger og Mads tror om utviklingen i oljemarkedet videre.

Disse oljeaksjene har lokket flest investorer den siste tiden.

Norwegian Air Shuttle (NAS)

Det har vært ny stor uro i Norwegian. Selskapet har nylig bedt eierne bak to av selskapets obligasjoner om utsatt tilbakebetaling i bytte mot bedre betingelser. Aksjekursen har gått mye etter at obligasjonseierne valgte å komme selskapet i møte.

Hør forrige episode av #pengepodden: IMO med 2020 Bulkers

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
24.09.2019 11:54

Forslag til ny episode: Kommentarer om global/vestens øk. tilstand, i lys av f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=3WclYu5l4G0&fbclid=IwAR2VFsPWh8SFDA-p3sy24PGCT-Ty9D6HsSWzjREUhL-lrKN0ofc24YS8564