Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 111 – Makroøkonomi og fallende boligpriser

Hovedtemaet i denne episoden er makroøkonomi. Vi har med oss Joachim Bernhardsen fra makro-teamet til Nordea for å diskutere noe svært mange er opptatt av: Skal renten opp eller ned, og hva skjer med boligmarkedet?

Dette får du høre mer om:

FED-møtet i USA

(Fra 04:00) 15. juni var det rentemøte i USA, og de satte opp renten for andre gang i 2017. Nå ligger renten på 1,25 %. Joachim forteller om bakgrunnen til renteoppgangen og forklarer hvordan de kvantitative lettelsene (Quantitative Easing) til sentralbanken fungerte. Du får også høre om reaksjonene til Trumps ambisiøse finanspolitikk der det ble lagt opp til økt finanspolitisk stimuli.

Renter og makroøkonomi i Norge

(Fra 23:04) Vi vender snuten til hjemmemarkedet og Norge. Hva tror makroøkonomen om renten og den økonomiske tilstanden til landet vårt? Programleder Tom Hauglund og Joachim diskuterer inflasjonsmål, og om det bør moderniseres.

Hør også: #pengepodden – episode 102 – Økonomiske utsikter og boligboble i Norge

Hvor skal boligmarkedet i Norge fremover

(Fra 39:59) Et tema som opptar mange er hvor boligprisene skal fremover. Joachim deler sine tanker, og hvorfor han mener det ikke er grunn til panikk. Er vi vitne til en helt naturlig korreksjon i boligprisene?

Og her er presentasjonen som blir omtalt i episoden:


Abonner via RSSFølg på SoundCloudAbonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer