Gå til hovedinnhold

#pengepodden Live – Paneldebatt med Arne Fredly, Egil Dahl og Roger Berntsen

I denne episoden får lytterne høre paneldebatten fra Nordnet Live den 24. mars 2022. Investor Arne Fredly, investor Egil Dahl og Nordnets analytiker Roger Berntsen diskuterer ulike tema innenfor investeringsstrategi.

Ordstyrer Bjørn Erik Sættem i Nordnet spør om panelet har gjort noen endringer i porteføljene sine som følge av krigen i Ukraina. Arne har ikke det, mens Egil forteller at han har kjøpt seg opp i oljeserviceselskaper, fordi han tror på mer oljeleting som følge av høyere oljepriser. Roger har solgt Equinor og Norsk Hydro, fordi han mener aksjene er fullpriset.

Lytt til episoden.

Se alle innslagene fra Nordnet Live her.

Likheter og forskjeller i Arne og Egils investeringsstrategi

(fra 08:40) Både Arne og Egil har en verdibasert investeringsstrategi, men de har ganske ulike porteføljer likevel. Egil har p.t. lite bank og finansaksjer i porteføljen, mens Arne har bank/finans som en av favorittsektorene. Hør hvorfor.

Arne forteller at han har noen ”core positions” som han sitter langsiktig i. I tillegg er han spesielt aktiv innenfor børsnoteringer/emisjoner. Antall aksjer i porteføljen og likviditet i aksjen blir også debattert.

Forhold til risiko og gjeld

(fra 25:02) Mange av Norges rikeste har tatt skyhøy risiko i starten av livet – og redusert risikoen etter hvert. Er dette den vanligste eller beste oppskriften på å bli skikkelig rik, spør Bjørn Erik.

Arne forteller at han agerer motsatt – ved at han tar større risiko nå enn tidligere i livet, fordi han føler at han har mer kunnskap og erfaring i dag enn som ung.

Egil forteller om at han ikke belåner investeringene sine. Han forteller også at han gikk glipp av en kjempegevinst i Oda, fordi han solgte for tidlig, siden selskapet ikke tjente penger.

Eiendom versus aksjer

(fra 33:59) Mange av Norges rikeste har blitt rike på eiendom. I det minste har de økt eksponeringen mot eiendom etter de har blitt formuende. Er det ikke fristende og lettvint å øke eksponeringen mot eiendom, spør Bjørn Erik.

Arne svarer at det er litt tilfeldig hvilken hylle man havner på i livet. Arne havnet på ”aksjehyllen”. Han innrømmer at det er en tabbe at han ikke har investert mer i eiendom.

Egil forteller at han eide noen utleieboliger på Grünerløkka en gang, men at han synes det var for mye arbeid med å følge de opp. Han har også eid noen kontorbygg med gode resultater, men han tjente mer på aksjer og var mer interessert i det.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer