Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Torbjørn Kjus tror oljeprisen kan gå i 100 USD

I denne episoden av #pengepodden investor har Tom fått besøk av en av sine favorittgjester, nemlig oljeanalytiker Torbjørn Kjus. Torbjørn skal slutte i DnB og begynne for det børsnoterte Vistin Pharma. I denne episoden får du en knallgod gjennomgang av alt som har skjedd i oljemarkedet den siste tiden, og ikke minst høre mer om hva Torbjørn skal gjøre fremover. Torbjørn røper også hvilke posisjoner de skal ta i Vistin Pharma sin oljetrading.

Oljen er i 80 USD

(fra 15:11) Torbjørn gjestet #pengepodden i november i fjor og da var oljeprisen i 62 USD. Mye har skjedd siden det, og årsaken er Venezuela og Trump sin kansellering av atomavtalen. Markedet har reagert annerledes enn Torbjørn trodde da de lange oljeprisene har steget mer enn de korte, noe som tyder på at det er mer kommersielle kjøpere, og det spekuleres blant annet i litt panisk handling fra flyindustrien.

OPEC

(fra 29:30) Opec skal treffes igjen i juni, og det kan bli et spennende møte. Ettersom mye av oppgangen skyldes bortfall fra Venzuela og Iran spekuleres det i om OPEC vil øke produksjonen for å kompensere dette. Det vil kunne føre til et fall i oljeprisen. Finn ut hva Tom og Torbjørn ser for seg at utfallet blir, i denne episoden av #pengepodden.

Vistin Pharma og mulighetene innen shipping

(fra 43:32) januar 2020 er et viktig tidspunkt for shippingbransjen. Sektoren har vært en miljøversting i alle år, og de endringene som kommer vil endre industrien. Du får høre mer om dette, og ikke minst hvordan Torbjørn og Vistin skal tjene på endringsfasen fremover.

Hør også forrige episode av #pengepodden: De hotteste trendene innen fornybar energi

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer