#pengepodden investor – Oljefest og verdens beste børs!

I denne episoden av #pengepodden investor tar Mads og Anders for seg den siste tidens nyheter i markedet. Det blir også tatt opp noen interessante lytterspørsmål, du får blant annet høre hvordan de analyserer en av lytternes porteføljer i «aksjefellen».

Du får også høre mer om hvordan Mads synes den første perioden som investeringsøkonom har vært, og du får en oppdatering på hvordan Nordnet og AksjeNorge sine aksje- og investorkvelder har gått. Du får naturligvis også en oppdatering på aksjerelaterte emner som har blitt foreslått for statsbudsjettet 2019.

Dette skjer i markedet

(fra 07:37) Anders og Mads innleder samtalen om markedet med å snakke litt om sine egne portefølje-justeringer. Mads sier at han har solgt seg ned i blant annet eiendom og bank, men har valgt å øke eksponeringen mot olje og energi med et nytt og ukjent selskap for de fleste norske investorer. Anders på sin side har solgt seg ut av Norwegian, der oppkjøpsryktene har kjølnet og foreløpig ikke ser ut til å bli noe av.

Videre får du høre mer om utviklingen på verdens børser, der det er et meget spredt utvalg. Norge og USA peker seg ut som vinnere så langt i år, mens emerging markets har slitt betraktelig mer, med blant annet kinesiske børser som er ned over 20 % hittil i år.

Oljemarkedet er sterkt om dagen og Anders og Mads snakker litt om den voldsomme oppgangen og litt om hva det er som driver prisen oppover. Videre kommer gutta inn på rente- og sentralbanker, der de i første rekke tar for seg den amerikanske sentralbanken (FED) samt hva Norges Bank tenker om veien videre for AS Norge.

Det blir også snakk om de sterke lakseaksjene, og du får høre mer om hva Anders og Mads mener om urolighetene for Norsk Hydro i Brasil.

Sammenhengen mellom ETFer og underliggende aksjer

(fra 25:57) Gutta starter med å ta for seg P Engelens sin portefølje i «aksjefellen», her stilles porteføljen opp til veggen og gutta går igjennom hans investeringer, og gir sine egne betraktninger på sammensetningen og vektingen på de ulike posisjonene. Se porteføljen tii P Engelens på Shareville.

Videre svarer Anders og Mads på et spørsmål om ETFer og forklarer hvordan sammenhengen er mellom en ETF og de underliggende aksjene. I tillegg til dette snakker Mads også om ETFen AIEQ, som er satt sammen av kunstig intelligens for å speile S&P 500 sin indeks og da gjerne prøve å overprestere i forhold til den originale sammensetningen av indeksen.

Avslutningsvis snakker Anders og Mads litt om globale- og amerikanske indeksfond og hvilket utvalg som finnes der ute.

Hør også denne episoden av #pengepodden investor: Fundamental analyse av aksjer del 1

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer