Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Fremtidens finansteknologi med Richard Paulsen

Denne uken har Mads med seg Richard Paulsen i studio. Richard er gründer, medierådgiver og mangeåring blogger på nordnetbloggen. I episoden får du blant annet høre mer om hvordan bank og finansverden kommer til å se ut fremover. Det skjer store nyutviklinger både med blockchain og tradisjonell bankdrift. Richard kommer også med sine spådommer om hva han mener blir det viktigste å følge med på fremover.

Richard er også aktiv på Twitter, følg han her.

Hva er fintech og hva er det «alle snakker om» i bransjen om dagen?

(fra 02:31) Innledningsvis får du vite mer om fintech som begrep og hva det innebærer. Mange vil si at begrepet ble utviklet gjennom PayPal, som blant annet Tesla-gründer Elon Musk var med på å starte. Videre får du høre mer om hva Richard anser å være «hot» innenfor bransjen nå om dagen. Han går også inn på hvilke selskaper som spesifikt driver med disse løsningene. Stikkordet her er UX, som på godt norsk kalles brukeropplevelse, hvor kunden står i sentrum.

Blockchain og Kryptovaluta

(fra 05:33) Du får også vite mer om blockchain som teknologi og bruken av denne node-kjeden. Her ser Richard store muligheter fremover, samt at utviklingen bare vil eskalere med tiden. Mulighetene med denne teknologien er uendelig, nå gjenstår egentlig bare det å sentrere teknologien mot en brukermasse og et brukergrensesnitt som er mulig for alle å bruke.

Videre i samtalen snakker Richard og Mads om det som kanskje er det mest «hotte» å debattere i dagens marked, nemlig kryptovaluta. Richard sitt syn på kryptovaluta er mer på brukersiden og anvendelse av dette, snarere enn den spesifikke prisen. Mads anser krypto som en spennende «asset class» som kanskje med tiden vil bli regnet på lik linje som eiendom, råvarer og lignende.

Les Richard sitt innlegg om FANG-aksjene.

Fintech i finansbransjen

(fra 13:58) Richard og Mads går nærmere inn på fintech i finansbransjen. Først snakker de om faktorfond, som blir stadig mer populært. Handel i utenlandske verdipapirer blir også stadig mer populært, og Richard forteller litt om utviklingen det jobbes med her. Et stikkord som går igjen er brukeropplevelse og beleilighet for deg bruker. Videre får du høre mer om nye måter å innhente data på via algoritmer, som potensielt vil gjøre store endringer på hvordan finansbransjen driver sine forretninger i dag.

Dette anser Richard å være det mest spennende innen fintech?

(fra 27:47) Avslutningsvis snakker Richard om hva han anser som det mest spennende emnene innenfor fintech for den kommende tiden. Her nevnes blant annet blockchain, bankvirksomhet og diverse selskaper som er langt fremme innenfor denne teknologi.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Sektorgjennomgang og Hermanruds nyttårsraketter 2019

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer