#pengepodden investor – episode 147 – Handelskrig, Norsk Hydro og børsnoteringen av Spotify

Det blir mye snakk om handelskrig, renter og Norges Bank i denne episoden av #pengepodden. Du får også høre mer om Spotify-noteringen som er rett rundt hjørnet og Norsk Hydros utslippstrøbbel i Brasil. 

Markedsoppdatering

Det er mye som skjer på det politiske plan om dagen, og #pengepodden-gutta gir deg en update på situasjonen. Det er knyttet mer spenning til rentenivået i Norge nå enn på lang tid, du får høre Anders og Tom sine tanker om dette.

Det er stor interesse for børsnoteringen av den verdensledende streaming-tjenesten for musikk, Spotify. Den utradisjonelle børsnoteringen nærmer seg med stormskritt og du får høre hva Tom tenker om mulighetene som finnes der. Han har også skrevet et blogginnlegg om spotify-noteringen det er verdt å ta en titt på.

Norsk Hydros utslippstrøbbel i Brasil er også et naturlig tema i markedsoppdateringen. Det er liten tvil om at selskapet er i store problemer når selv CEO, Svein Richard Brandtzæg, innrømmer at dette er den største krisen han har opplevd i hans 9 år som sjef. Du får høre mer om hva Tom og Anders tenker om situasjonen i denne episoden.

Hvordan kan man investere i en felles portefølje?

(22:43) En lytter ønsker å lære mer om aksjer, og spør #pengepodden-gutta hvor de pleier å hente inspirasjon og informasjon fra når de investerer. Du får høre hva Tom og Anders mener er de beste informasjonskildene for investeringer. Lytteren lurer også på hvordan man sammen med flere kan investere i en felles reell portefølje. Tanken er blant annet å investere sammen med flere familiemedlemmer. Anders har tatt en prat med AksjeNorge og du får høre mer om hvilke muligheter som finnes.

Stigende renter og tilbakekjøpsprogram

(29:39) En annen lytter ønsker å vite mer om sammenhengen mellom renter, inflasjon og aksjemarkedet. Spørsmålet knyttes direkte til forventningene om stigende renter. Du får høre mer om effekten dette vil ha på aksjemarkedet.

Du får også høre mer om tilbakekjøpsprogrammer i denne episoden. Dette er noe som er veldig populært i USA, og vi ser også at dette er noe som kommer til Oslo Børs. DNB har blant annet kjøpt tilbake egne aksjer den siste tiden og en fast lytter lurer på hva årsaken til dette er. Tom og Anders drøfter fordelene og ulempene med slike tilbakekjøpsprogrammer og du får høre mer om hva slike tiltak kan være en indikasjon på.

Sjekk også ut forrige episode av #pengepodden: Kvinner er bedre enn menn på børs

Hvorfor kan aksjer handles i et «ettermarked», også kjent som after hours trading?

(43:00) En lytter lurer på hvorfor aksjer kan handles selv etter at børsen er stengt, i et såkalt «ettermarked» i USA. Du får høre mer om hvordan dette fungerer i praksis. En annen lytter har sett på Borr Drilling som investeringsobjekt, og Tom snakker litt om riggmarkedet generelt. Tom deler også noen tips til hvordan du kan se hva den bokførte verdiene i et slikt selskap er og hvordan den beregnes.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer