#pengepodden investor – episode 146 – Kvinner er bedre enn menn på børs

Vi feirer kvinnedagen i #pengepodden investor, og får storbesøk av daglig leder i AksjeNorge, Lene Refvik. Fokuset rettes mot hvordan kvinner sparer i aksjemarkedet sammenlignet med menn, og det viser seg at kvinner oppnår bedre avkastning på børs enn menn!

 Markedsoppdatering

I februar hadde vi en korreksjon i markedet, og det er utsikter til inflasjon og høye renter. Hør mer om hva Anders og Tom tenker om dette, og ikke minst den potensielle muligheten for handelskrig etter Trump sitt utspill om straffetoll på stål og aluminium. Det blir også snakk om oljepris, utsikter for oljeservice og du får en oppsummering av resultatsesongen.

 Kvinner og aksjer

(Fra 19:12) I anledning kvinnedagen 8. mars har vi besøk av Lene Refvik. Du får høre mer om norske kvinners forhold til sparing i aksjemarkedet. Det er mye spennende tall som viser hvilke investeringsvalg kvinner og menn gjør. Du får blant annet vite hvilke aksjer og aksjefond som er mest populære hos kvinner sammenlignet med menn. Du får også høre mer om hvilken approach de har til investeringer, samt hvor ulik risikoprofilene deres er.

Les også: Kvinner slår menn på børsen

Kvinner slår menn på børsen

(Fra 21:35) Hvorfor bør kvinner ha et forhold til aksjemarkedet? Det er mange grunner til at flere kvinner bør spare mer i aksjer. Den ene grunnen er at kvinner lever lenger, jobber oftere deltid, tjener mindre – og må også være beviste på at de ikke blir spare-tapere. Den andre, og kanskje enda viktigere grunnen, er at forskning viser at kvinner ofte lykkes bedre med sine investeringer. I denne episoden får du høre de viktigeste årsakene til at kvinner lykkes bedre enn menn i aksjemarkedet.

Til slutt i dagens episode snakker Anders og Lene om hva som skal til for at flere kvinner skal begynne å spare i aksjer, og deler noen tips og råd for å komme i gang.

Gratulerer med kvinnedagen!

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer