Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Dypdykk i NEL og hydrogen

NEL-aksjen er blant de mest populære og omdiskuterte aksjene blant Nordnets kunder, og dagens episode er et dypdykk i NEL og hydrogenmarkedet. Vi har besøk av selveste CEO i NEL, Jon André Løkke. Vi blir innledningsvis litt bedre kjent med Jon André, før vi går nærmere inn på NEL, Q1-tallene, hydrogenmarkedet og flere av NEL’s mange prosjekter.

Om NEL, bakgrunn og hva de gjør

Jon André tar oss tilbake til røttene, hva det består av i dag og hvilke teknologier de jobber med. Du får også høre mer om deres geografiske tilstedeværelse, hvor de har fabrikker og hvor de selger sine varer og tjenester i dag.

Det globale hydrogenmarkedet

(fra 15:13) Vi går inn på det globale hydrogenmarkedet, snakker om hydrogen og personbiler, lastebiler, skip og tungtransport i industrien. Hydrogenmarkedet er allerede stort i dag, Jon André deler sine tanker om hvordan det vil utvikle seg i fremtiden. Du får også høre hvorfor hydrogen er plassen å være blant de fornybare energikildene.

Q1 og konkurrenter – Slik skal NEL vinne fremtidens marked

(fra 25:39) NEL la frem rapporten for første kvartal (Q1) på tirsdag (08.05), og Jon André deler høydepunktene fra rapporten. Han forteller også om hvordan de er i ferd med å bygge et selskap, noe som krever investeringer, og fører til en negativ bunnlinje. Mange lurer på når NEL vil gå med overskudd, og selv om NEL holder kortene tett til bryste når det gjelder selskapets framtidsutsikter, så deler Jon André noen tanker om dette.

Videre får du høre mer om konkurransesituasjonen NEL står ovenfor. Du får høre hvem Jon André trekker frem som sine største konkurrenter i dag, og hvem som blir de største utfordrerne i tiden som kommer. Han røper også hva han anser som de største differensieringsfaktorene NEL har sammenlignet med konkurrentene, og hvorfor han mener de er best posisjonert for å vinne fremtidens marked.

Sjekk ut selskapspresentasjonen med NEL: Clean Energy Forever

Risiko, utbygging og infrastruktur

(fra 37:32) Det er mange lyttere som lurer på hvilke svakheter og utfordringer NEL har, og hvilke risikomomenter som finnes på kort og lang sikt. Du får høre hva Jon André tenker om disse problemstillingene i denne episoden av #pengepodden. Videre får du også høre mer om utbygging og infrastruktur, herunder leveringstider – store og små prosjekter – hva dette koster, og hvordan de jobber med kundene.

Nikola og spørsmål om NELs ulike prosjekter

(fra 43:44) NEL har mange jern i ilden, men kanskje det mest spennende er avtalen med Nikola. VI snakker om denne kontrakten, status og forventninger fremover. Videre får du høre mer om kapasitetsutvidelse på Notodden, om H2V Power-to-gas prosjektet, Rotolyzer, Hyon og Tizir-prosjektet.

Hør forrige episode av #pengepodden investor: Sterke kvartalstall & salg av Norwegian

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer