Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Er Oslo Børs billig nå? Med Hans Thrane Nielsen

Bjørn Erik og Mads har besøk av Hans Thrane Nielsen, senior porteføljeforvalter i Storebrand Asset Management. Tema er Oslo Børs, oljeprisen og verdsettelse.

Lytt til episoden.

Bjørn Erik introduserer Hans som et vandrende finansleksikon og et levende bevis på at det går an å skape meravkastning over flere tiår på Oslo Børs. Hør hvorfor Storebrands forvalterteam på norske aksjer har klart å skape langsiktig meravkastning.

Lyttertips: Pengepodden 26. mars 2020: «Oslo Børs begynner å bli billig, gjest: Hans Thrane Nielsen».

Sektorer på Oslo Børs – favorittaksjer

(fra 10:37) Hans tror Oslo Børs vil gi om lag null-avkastning de neste 12 måneder, med store utfallsrom. På lang sikt er han optimist. Hør hans argumenter. Oljeprisen og globale sykler er de to sterkeste driverne på Oslo Børs, forteller han.

Sektorene på Oslo Børs har beveget seg svært ulike siste 12 måneder. Energisektoren er på topp, med nesten 100 % oppgang. I bunn ligger IT-indeksen, med 50 % fall. Mads lurer på hva Hans mener om Telenor og Mowi.

Hans lister opp noen favorittaksjer, hvor Storebrands fond har overvekt for tiden: Wallenius Wilhelmsen, Høegh Autoliners, Gram Car Carriers, Panoro, BW Energy, Yara og Elkem.

Oljeprisen og de store oljeprissvingningene diskuteres. Regn med årlige svingninger i oljeprisen på 40 dollar per fat. Det var vært underinvestert i oljeleting i mange år. Men oljeinvesteringene øker nå betydelig på grunn av energikrise og høye oljepriser. Men er det nok, spør Bjørn Erik.

Selskapene på Oslo Børs viser historisk høy lønnsomhet, men Equinor står for nesten halve overskuddet blant selskapene på Hovedindeksen. Hva vil Equinor bruke den voksende pengebingen på?

Verdsettelse av Oslo Børs og globale aksjer

(fra 37:17) P/E-verdiene på verdens børser har falt det siste året. Oslo Børs er nå priset til en forward P/E (neste 12 måneders inntjening) på 9,5. Dette er lavt i historisk sammenheng, men det skyldes rekordhøy inntjening blant norske oljeselskaper, forteller Hans. Amerikanske aksjer har en P/E på 17-18.

Risikopremien i aksjemarkedet diskuteres også.

Hans viser frem lange tidsserier på Pris/Bok på Oslo Børs og verdiskapning i bedriftene, og konkluderer med at det er i aksjer man skal være investert i på lang sikt.

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer