Gå til hovedinnhold

#pengepodden – “Oslo Børs begynner å bli billig” – Hans Thrane Nielsen

Bjørn Erik og Mads tar en prat med Hans Thrane Nielsen, leder av norske aksjer i Storebrand Asset Management. Innledningsvis blir det snakk om historiske nedturer i aksjemarkedet. Deretter tar de for seg verdsettelsen på Oslo Børs – og hvilke aksjer som kan stige mest når markedet en gang snur. Du får også høre mer om oljeprisfallet og den rekordsvake kronekursen. Til slutt får du høre hva økonomene tror om effektene av rentekutt og redningspakker. Vi har også lagt ved en Q&A vi hadde med CEO i Frontline, Robert Macleod (fra 01:00:40).

Oslo Børs – langsiktige kjøp på lave nivåer

Pris/bok på Oslo Børs har falt fra ca. 1,8 ved årsskiftet til dagens nivå på rundt 1,2. Hans mener norske aksjer begynner å bli billig, og man kan gjøre gode langsiktige kjøp på disse nivåene. Men det kan godt hende børsen skal ytterligere ned, presiserer han. Hans mener at hvis P/B havner under 1, altså et ytterligere børsfall på 20 prosent, er det bare å kjøpe. Han trekker også frem noen bransjer og enkeltselskaper han anser som attraktive for tiden.

Dette er spørsmålene kundene våre stiller oss.

Oljeprisen blir nok lav lenge

Forleden hadde vi laveste oljepris på 17 år. Du får høre mer om hva Hans tror om oljeprisen fremover, og hva økonomene tror om videre utvikling i det anspente forholdet mellom OPEC og Russland.

Hans og Bjørn Erik kjøpte valutasikrede fond denne uken

Norske kroner er ned rundt 20 prosent mot dollar og euro siden nyttår. Konsekvensene av kronesvekkelsen diskuteres. Bjørn Erik forteller at han har byttet noen globale aksjefond til valutasikret globalfond, siden kronen er rekordsvak. Hans forteller at han kjøpte valutasikrede aksjefond for første gang denne uken.

Til slutt diskuteres de langsiktige konsekvensene av en veldig offensiv penge- og finanspolitikk. En av farene er høy grad av inflasjon. I et inflasjonscase vil det normalt være en fordel å sitte med realaktiva som råvarer (gull) og eiendom, er de enige om.

Se listen med valutasikrede fond som kan handles hos Nordnet

Q&A med CEO i Frontline, Robert Macleod

(fra 01:00:40) Etter podcasten har vi lagt til en ti minutters Q&A med CEO i Frontline, Robert Macleod fra tirsdag 24. mars. Det er vår analytiker Roger Berntsen som stiller spørsmålene. På vår Youtube-kanal, Nordnet Norge, kan du se Roberts presentasjon med foiler.

Sjekk ut forrige #pengepodden-episode: Krakk, kronekollaps og redningspakker

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.03.2020 12:44

Hei. Jeg er helt ny i dette og har nylig begynt å høre på podcasten deres, og jeg syntes det er veldig interessant!
Jeg lurte på om dere kan ha en episode, eller en del av en episode, som handler om utdanning i økonomi? Jeg ser det er mange forskjellige utdanninger med ukjente navn og yrker, og alt jeg vet er at det jeg hører på og leser fra dere om markedet, trading, investering og sparing interesserer meg veldig.
Takk på forhånd!

Hilsen Lars, 20 år.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
02.04.2020 14:15

Hei Lars. Takk for hyggelig kommentar. Vi noterer forslaget ditt. Til informasjon så er både undertegnende, Roger og Mads siviløkonomer eller tilsvarende. Siviløkonom-utdanningen er en “potet-utdannelse” som kan brukes til mangt. Selv hadde jeg spesialisering innenfor finans og regnskap. Lykke til med utdannelsen! Hilsen Bjørn Erik, spareøkonom