Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 92 – Fat Tuesday og innsidehandel

I ukens episode snakker Anders og Tom om en hektisk periode med rapporteringssesongen som går mot slutten. På Fat Tuesday kom det voldsomt mye tall, og Tom kommenterer noen utvalgte selskaper. I tillegg snakker de om innsidehandel, Trumps tale til Kongressen, kursmål, pris/bok og renter. Helt enkelt litt for noen og enhver.

Rapporteringssesongen

Anders og Tom har blitt korrigert for rot med nedskrivninger og avskrivninger og oppklarer det.

Ellers får du høre mer om hva som rører seg i markedet. Blant annet diskuteres Seadrill og utvanningen som har ligget i kortene lenge.

Trumps tale til Kongressen

(Fra 14:20) Markedet går inn i en ny fase etter rapporteringssesongen, og Anders og Tom diskuterer hva som de mener vil være retningsgivende for børsen de neste månedene.  I tillegg snakker de om talen til Trump denne uken. Tom oppsummerer det viktigste av talen og reaksjonene ifølge meningsmålingene til CNN.

Innsidehandel – David mot Goliat

(Fra 20:46) I Facebook-gruppen Aksjeforum ble det stilt et spørsmål rundt innsidehandler og reglene for dette. Funcom og Questerre Energy Corporation blir diskutert som eksempler.

Kursmål

(Fra 34:55) Hva er egentlig et kursmål, og hva er forskjellen mellom kursmål og «Fair Value»?

Kan du stole på pris/bok?

(Fra 41:37) En av våre lyttere lurer på om man kan stole på de bokførte verdiene i olje-service. Hør mer om hva pris/bok er, og få konkrete eksempler med BWO, Songa og Fred Olsen Energy.

Hva stigene renter vil gjøre med aksjemarkedet

(Fra 49:59) Hvordan vil stigende renter påvirke aksjemarkedet? Anders og Tom diskuterer temaet.

 

 

Vil du se innspilling av #pengepodden live? Bli med på Nordnet Live 15. mars, enten på Oslo Konserthus eller live-sendingen. Les mer og meld deg på Nordnet Live her.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer