Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 2 – Utryddede daytradere og paraplyfabrikker

I denne episoden tar Anders og Karl Oscar turen til både Polen og Asia før de beveger seg inn på børsnoteringene av Europris og Pioneer Property Group. Karl Oscar mimrer om fest i gamledager og du får et ikke så lite dykk inn i finans- og børshistorien. Videre diskuterer de om du blir bedre diversifisert ved å eie de mer internasjonale selskapene på Oslo Børs. Andre tema er adrenalinfylte aksjer, hva som kan skje hvis du har urealistiske forventninger, når du burde bytte fond, og sist men ikke minst – hva den beste investeringen for en bedre hverdag kan være.

Husk at du kan stille oss spørsmål her på bloggen, eller med #pengepodden på Facebook og Twitter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
7 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.06.2015 13:53

Hei! Først og fremst grattis med en herlig podcast. Ser frem til fortsettelsen. Som en mini-investor er jeg opptatt av å sikre meg en stabil og trygg avkastning. Jeg holder meg derfor til passive fond og indekser, ettersom meravkastningen til en forvalter over tid svært ofte skyldes flaks, og ikke dyktighet fra aksjeseleksjon. Geografiske områder og sektorer er derfor vesentlige kriterier for min fondsselsksjon, og i den forbindelse lurer jeg på om dere har noen konkrete anbefalinger for indekser eller passivt forvaltede fond. – Hvilke områder (USA, Europa, Norden) vil dere over/undervekte, og – hvilke sektorer ser dere på som… Les mer »

Gjest
Gjest
15.06.2015 17:11

Hei, jeg prøver igjen med samme spørsmål siden det ikke ble besvart i podcast nr. 2: “La oss si at man har en investeringskonto Zero (1 000 000 kr), og har cirka halvparten til tre fjerdedeler plassert i fond og ETFer, med relativt lang tidshorisont. Med lang tidshorisont mener jeg mange år, såfremt markedet er stabilt. Vil det lønne seg å f.eks. ta ut disse pengene fra kontoen, og plassere dem i en AF-konto med Superlånet? Jeg forstår at det selvsagt avhenger av flere faktorer, men det hadde vært supert med deres mening. Skjermingsfradraget betyr jo lite med dagens rentenivå,… Les mer »

Gjest
Gjest
14.06.2015 15:27

når kommer nye courtagepriser til Norge? (ref nordnet Sverige)

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
14.06.2015 21:48

ja til billigare USA handel!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
15.06.2015 12:45

Se svar over 🙂

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
15.06.2015 12:45

Vi kan snakke om kurtasje på #Pengepodden også, men velger å svare på dette her også. Pris er alltid høyt opp på vår agenda, og vi vurderer kontinuerlig våre prisliste i forhold til lønnsomhet og konkurransen i markedet. Vi har en tydelig ambisjon om å være konkurransedyktig på pris. Prislisten de har lansert i Sverige er interessant og vi tar selvfølgelig med oss dette, og din feedback i vårt arbeid med pris for Nordnet Norge i fremtiden. Alle fremtidige prisendringer for Nordnet Norge vil kommuniseres på nordnet.no. Eventuelt hva dette er, og eventuelt når dette skjer er dessverre ikke mulig… Les mer »

Gjest
Gjest
12.06.2015 13:12

Legg ut temamelodien som lydfil! Den sangen er genial!