Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 102 – Økonomiske utsikter og boligboble i Norge

Forrige uke forble styringsrenten uendret på 0,5 %, og Norges Bank er komfortabel med rikets økonomiske tilstand i Norge. Vi har invitert sjefsøkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, til å snakke mer om renten, inflasjonsmål, arbeidsledighet, boligmarkedet og utsiktene for norsk økonomi.

 

Renter som kommer og renter som går

(Fra 03:02) Hør mer om rentemøtet og hva som var bakgrunnen for at renten ble uendret. Kari forteller også om rentebanen, og når hun tror at renten skal opp i Norge. Det blir også snakk om amerikansk økonomi, og hvordan den amerikanske renten påvirker oss her i Norge.

 

Hva er inflasjonsmål, og hvorfor er det viktig?

(Fra 21:07) Norges Bank bruker et inflasjonsmål som er på 2 % som referanse når de setter renten. Hør mer om hva dette betyr, og få tips til hva du bør følge med på for å forstå renten bedre. Vi krysser også landegrensen og ser på hva sentralbanken i Sverige har drevet med den siste tiden.

 

Arbeidsledighet, boligmarkedet og utsikter for norsk økonomi

(Fra 38:24) Vi snakker om arbeidsledigheten, og Kari deler hennes prognoser for norsk økonomi. Det blir snakk om boligmarkedet i Norge, og om det er smart å investere i bolig til tross for siste års prisøkning. Du får også høre litt om makroøkonomiske «Black Swans».

Hør episoden her:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer