Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 135 – Romjulsrefleksjoner og en titt i krystallkula

For siste gang i 2017 sitter Anders og Tom i studio. De tar et tilbakeblikk på et innholdsrikt år, med mange begivenheter og rekorder. Samtidig ser de også fremover, de deler sine tanker om hva som er i vente for 2018. De er 100 % enige om at det ikke blir et kjedelig børsår. Lytt til ukens episode for å høre hvem Anders og Tom mener blir vinnerne og taperne for 2018.

Nordnet i år og neste

Anders innleder ukens episode med å ydmykt takke alle våre kunder og lyttere. Han forteller om årets store nyhet, aksjesparekonto. Samtidig som han synes det er et fantastisk produkt forteller han om utfordringene med implementeringen av kontoen. De prater om den nye IPS-ordningen og pensjonssparing.

En annen stor nyhet i 2017 var Nordnet Markets. Anders forteller om produktet som nå utfordrer de etablerte meglerhusene. Nordnet Live trekkes frem som en av høydepunktene for året. Årets største spare- og investeringsevent hadde over 1500 besøkende og cirka 10 000 på stream. Anders må dessverre meddele at det ikke blir Nordnet Live neste år. Du får høre om nyheter som kommer hos Nordnet og Anders forteller om den nye handelsplattformen og ny app.

Det blir også klart at en ny spareøkonom starter i Nordnet over nyttår. Anders vil dog ikke røpe navnet enda. Det de kan røpe er hvilken bakgrunn og spesialisering han har.

Les også: Tanker om året som har gått og ferden videre

Årets skuffelse og overraskelser

Børsåret 2017 har overgått alle forventninger. Gutta reflekterer over året og den fantastiske oppgangen. Året startet turbulent med Brexit og Trump som president, men både Anders og Tom er enige om at året har vært en gedigen opptur. Du får også høre hvilken sektor på Oslo Børs som har skuffet Tom og hvorfor.

Tom forteller om hvilken bransje som har overrasket han positivt og hvilken aksje han angrer på at han ikke kjøpte. Anders var positiv til Norwegian i fjor og er overrasket over årets utvikling. De prater om Norsk Skog og om oljebransjen.

Gutta går gjennom fjorårets spådommer om Oslo Børs. Hør hvilke spådommer som traff.

En titt i krystallkula – Børs, renter, valuta, laks og boligmarkedet

Det er ikke enkelt å mene noe om de neste 12 månedene, men gutta tar sjansen. Tom spår et sterkt førte halvår på Oslo Børs, men er veldig usikker på hva som skjer i andre halvår. Anders som traff spikeren på hodet på spådommen sin i fjor tror på en korrelasjon i løpet av året.

Tom tar oss gjennom sitt syn på oljesektoren og hvilke deler han tror kan komme positivt ut av 2018. Av kommende skuffelser nevnes laks av begge, mens Tom også har dystre spådommer for finanssektoren. Han tror økt digitalisering vil gi lave marginer samtidig som det blir en lavere lånevilje som følge av et rolig boligmarked. Anders nevner transport og shipping som sektorer han har tro på. Han har også tro på teknologiaksjer, men hvilke er vanskelig å spå.

Både Anders og Tom går gjennom sine vinner- og taperaskjer for 2018. Tom prater om favorittsektoren sin, mens Anders nevner en amerikansk gigant fra sin egen portefølje.

Anders og Tom kommer ikke unna Bitcoin. Det understrekes at å spå noe som helst om Bitcoin er en svært vanskelig øvelse.  Begge må prøve seg på spådommer og de er enige om at det bør shortes. Du får høre hva de tror kursen vil stå i ved utgangen av 2018.

Se også: #Pengepodden – episode 134 – Winter is Coming

Nok en gang. Takk for året til våre kunder og lyttere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.01.2018 12:18

Hei hei, er det mulig å få chart fra trafingview.com sammen med nordnet? har sett den har blitt plugged inn noen plasser, noen har også kjøp salg sammen med dem.