Oppgang i vente. S&P 500, NASDAQ i ny all-time high, tross “svak” jobbrapport

S&P 500, NASDAQ 100 og NASDAQ Composite steg til ny all-time high onsdag. Signaler om rekordlave renter i lang tid, samt håp om en ny runder med økonomiske stimulanser fra amerikanske myndigheter har drevet aksjemarkedene i USA den senere tid. I resten av verden er ikke bildet like solid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,4 prosent i snitt i går.

S&P 500, NASDAQ 100 og NASDAQ Composite steg til ny all-time high onsdag. Signaler om rekordlave renter i lang tid, samt håp om en ny runder med økonomiske stimulanser fra amerikanske myndigheter har drevet aksjemarkedene i USA den senere tid. I resten av verden er ikke bildet like solid, der flere tunge aksjeindekser fremdeles er i korreksjonsmodus. Hang Seng (Hong Kong), CAC 40 (Frankrike), FTSE 100 (UK) og OBX indeksen her hjemme, er alle ned mer enn ti prosent inneværende år.

Zoom (-7,5%), Tesla (-5,8%) og Apple (-2,1%), tre av tirsdagens vinnere, ble gårsdagens tapere. Når det er sagt, dette er selskaper som har steget henholdsvis 522, 434 -og 80 prosent i 2020. Mao. gårsdagens fall må tilskrives gevinstsikring mer enn noe annet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,1 prosent i snitt i natt.

Sterke PMI tall fra Kina slo ikke ut i høyere kinesiske aksjekurser torsdag. I Japan og Sør-Korea derimot, fortsatte børsene oppover. Rekordnoteringene på Wall Street var en viktig årsak til oppgangen.

De kinesiske PMI tallene kom inn på 54 poeng i forrige måned. Alle målinger over 50 indikerer økonomisk vekst og visa versa. De sterke tallene må for øvrig sees i sammenheng med den kraftige nedturen i verdensøkonomien etter utbruddet av COVID-19 viruset i mars. Mao. dagens økonomiske aktivitet er mer et produkt av økonomiske stimulansepakker og lave renter, enn noe annet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 44,2 dollar per fat, ned -2,2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,89, mens 30-års renten i USA ligger på 1,38 prosent.

Jobbveksten i USA er i ferd med å bremse ifølge fersk statistikk. ADP tallene for august viste at det ble skapt 428 tusen arbeidsplasser i USA i forrige måned, noe som var vesentlig lavere enn ventet. Oljemarkedet, som er svært sensitiv til den underliggende veksten i økonomien, reagerte negativt på tallene. I morgen slippes for øvrig den viktigste jobbrapporten, US Non-farm Payrolls.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer