Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljeprisen tynger, men impulsen fra Asia veier opp

Resultatsesongen fortsetter denne uken, dog i mindre omfang enn forrige uke. Både her hjemme og i utlandet, har brorparten av de store selskapene allerede offentligjort sine tall for tredje kvartal. Samlet sett har hovedtallene vært gode, men ikke guidingen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,4 prosent i snitt i fredag.

Oktober måned er nå unnagjort, og i likhet med september ble det nedgang på de amerikanske børsene. Fredag var det tek-aksjene som ledet an nedturen, mens de mer tradisjonelle selskapene, notert på Dow Jones indeksen, klarte seg relativt sett best.

Twitter (-21,1%) toppet for øvrig taperlistene etter å ha levert skuffende brukervekst i Q3. Facebook (-6,3%), Amazon (-5,4%), Apple (-5,6%) falt også relativt tungt, da investorene benyttet dagen til å sikre gevinster etter betydelig oppgang det siste halve året. Det skal sies at resultatene fra teknologigigantene har vært blandede for første gang på lange tid, noe som har gjort mange engstelige. Hvorvidt, fjerde kvartal blir bedre, gjenstår å se. Så lenge Covid-19 situasjonen er den drivende faktoren i markedet, er det vanskelig å si noe sikkert om det kortsiktige bildet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1 prosent i snitt mandag morgen.

Nok en gang viste de kinesiske PMI-tallene styrke. PMI-tallene, som er en god temperaturmåler på aktiviteten i industrien, kom inn over 50-nivået. Dvs. tall over 50 indikerer økonomisk vekst og vica versa. Som tidligere nevnt, smittebølge nummer to har ikke rammet Asia i samme grad som Europa og USA, noe som også gir seg utslag i makrotallene i regionen.

Resultatsesongen fortsetter denne uken, dog i mindre omfang enn forrige uke. Både her hjemme og i utlandet, har brorparten av de store selskapene allerede offentligjort sine tall for tredje kvartal. Samlet sett har hovedtallene vært gode, men ikke guidingen.

MOWI, Aker, Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, Nel Hydrogen, Hexagon Composite, Kid og SATS er blant de mest kjente selskapene som rapporter de kommende dagene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 36,8 dollar per fat, ned -2,2 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,57, mens 30-års renten i USA ligger på 1,64 prosent.

I forrige uke stengte Frankrike ned store deler av landet på grunn av smittesituasjonen, og nå har Storbritannia gjort det samme. Covid-19 tallene er urovekkende høye, spesielt i Europa, derfor har en rekke land i regionen innført nye strenge tiltak for å bremse utvikling. Oljeprisen, som er svært sensitiv til global vekst, har falt fire til fem dollar den siste uken som en følge av smittesituasjoen i Europa. Oljeprisen tynges også av tilbudsøkningen fra Libya.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer