Oppgang i vente. Ny krisepakke fra USA på vei?

Meldinger om bevegelser i forhandlingene om en ny økonomisk krisepakke var en viktig bidragsyter til gårsdagens oppgang i USA. Hvorvidt politikerne klarer å enes denne gangen gjenstår å se. Når det er sagt, en eventuell “pakke” kan tidligst bli stemt igjennom i neste uke

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Det var lite som skilte de store indeksene i onsdag kveld, det til tross for betydelige svingninger gjennom dagen. Goldman Sachs (+4,8%), Microsoft (+1,3%) og Apple (+1%) ledet an blant det store selskapene.

Meldinger om bevegelser i forhandlingene om en ny økonomisk krisepakke var en viktig bidragsyter til gårsdagens oppgang i USA. Hvorvidt politikerne klarer å enes denne gangen gjenstår å se. Når det er sagt, en eventuell “pakke” kan tidligst bli stemt igjennom i neste uke.

Den amerikanske sentralbanken har ved flere anledninger vært tydelig på at amerikansk økonomi trenger ytterligere stimulans fremover gitt at rentevåpenet mer eller mindre er brukt opp.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en relativt rolig avslutning på børsuken i Asia, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Den australske børsene skilte seg for øvrig ut på den positive siden, godt hjulpet av finanssektoren.

COVID-19 situasjonen topper fremdeles nyhetsbildet da smittetallene verden over, fortsetter å øke. Investorene begynner nå å forberede seg på en ny resultatsesong, gitt at tredje kvartal snart er unnagjort. Mao. ligger det an til stor spenning på børsene i høst.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,1 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,48, mens 30-års renten i USA ligger på 1,41 prosent.

Dollaren har styrket seg betydelig på kort tid, noe som har resultert i lavere oljepris. Dollarstyrkelsen henger for øvrig sammen med investorenes kollektive frykt for ytterligere svekkelse av verdensøkonomien. Så lenge smittetallene øker, blir smittetiltakene strengere, noe som igjen vil begrense veksten i økonomien.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer