Oppgang i vente. Investorene øyner håp om ny amerikansk stimulansepakke

September måned er nå unnagjort, det samme er 3. kvartal. Mens det ble nedgang for de brede indeksene foregående måned, endte kvartalet likevel i pluss. Verdiaksjer har for øvrig gjort det litt bedre enn vekstaksjer i det siste, noe som ikke har skjedd på lenge

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går.

September måned er nå unnagjort, det samme er 3. kvartal. Mens det ble nedgang for de brede indeksene foregående måned, endte kvartalet likevel i pluss. Verdiaksjer har for øvrig gjort det litt bedre enn vekstaksjer i det siste, noe som ikke har skjedd på lenge. Hvorvidt dette er en ny trend gjenstår å se.

Selv om investorenes hovedfokus fremdeles er rettet mot Covid-19 situasjonen, forbereder mange seg nå på resultatsesongen som står for tur. I tillegg står presidentvalget høyt på fokuslisten. Når det er sagt, verdens styringsrenter må antas å dominere markedsbevegelsene også fremover gitt at disse står i null flere steder i verden, inkludert i USA og EU.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) var stengt torsdag.

Børsene i Kina, Hong Kong, Sør Korea og Taiwan var stengt torsdag (helligdag), dessuten slet den japanske børsen med tekniske problemer. Mao. ble det svært begrenset aksjehandel i Asia i natt. De børsene som var åpne derimot, steg rundet en halv prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,4 dollar per fat, opp 2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,29, mens 30-års renten i USA ligger på 1,47 prosent.

Oljeprisen har løftet seg rundt fem prosent fra nivåene tidligere i uken. Amerikansk lagerfall av både råolje, samt destillater, bidro til deler av oppgangen. Resten av oppgangen har blitt drevet av forventninger om en ny stimulansepakke fra amerikanske politikere. Det skal sies at usikkerheten knyttet til en eventuell ny stimulansepakke er stor, da partene (republikanerne og demokratene) har forsøkt å bli enige en lang stund allerede.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer