Oppgang i vente etter ny stimulanse-tweet fra Trump

Mandag twitret Trump om at partene (demokratene og republikanerne) snart burde komme til enighet om en ny stimulansepakke. Tirsdag derimot, gjorde han helomvending da han bad sine forhandlere om å vente til etter valget. Onsdag snudde han på nytt

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%. SNI i fokus (Q3-tall)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,8 prosent i snitt i går.

Mandag twitret Trump om at partene (demokratene og republikanerne) snart burde komme til enighet om en ny stimulansepakke. Tirsdag derimot, gjorde han helomvending da han bad sine forhandlere om å vente til etter valget. Onsdag snudde han på nytt. Aksjemarkedene, eller investorene på sin side, har tatt Trumps tweets for god fisk alle dagene og sendt børsene kraftig opp og ned.

Gårsdagens opptur ble for øvrig bred, da alle sektorer endte i pluss. Best utvikling hadde selskapene innfor industri, materialer og forbruksvarer. Flyselskapene, med American Airlines Group (+4,3%), United Airlines Holdings (+4,3%), Southwest Airlines (+2,7%) og Delta Airlines (+3,5%) i spissen, endte høyt på vinnerlisten da disse er ventet å bli prioritert i en eventuell ny stimulansepakke.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt torsdag morgen.

Mens børsene i USA har svingt kraftig denne uken, har de asiatiske holdt seg relativt rolige. Virussituasjonen i Asia er vesentlig bedre enn i Europa og USA, noe som kan være deler av forklaringen. Investorene venter for øvrig på at resultatsesongen for 3. kvartal skal sparkes i gang, noe som ventes å gi økt volatilitet generelt.

Helserelaterte selskaper gjorde det best i Asia i natt, med en snittoppgang en prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,1 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,28, mens 30-års renten i USA ligger på 1,57 prosent.

En ny storm er på vei inn i Mexicogulfen, noe som ventes å påvirke oljeproduksjonen i området. Dette er kortsiktig positivt for oljeprisen, dog ikke for de rammede operatørene. Når det er sagt, en eventuell ny stimulansepakke for amerikansk økonomi vil ha vesentlig større påvirkningskraft på oljemarkedet enn noe annet i disse dager.

Kort om statsbudsjettet: Mindre endringer for sparere og investorer

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer