Gå til hovedinnhold

#pengepoddden – episode 130 – «Oljeanalytiker Torbjørn Kjus – Oljeprisen har sterkere moment enn noen gang»

I denne episoden av pengepodden har Tom besøk av oljeanalytiker Torbjørn Kjus fra DNB som gir deg en oppdatering av oljeprisen. Du får høre om trender, Shale Oil, uro i Saudi-Arabia og OPEC-møtet den 30. november. Torbjørn svarer på spørsmål fra lytterne og avslører hvilken aksje han vurderer å kjøpe nå.

Oljeprisen går opp

Det blir snakk om økningen i oljeprisen og Torbjørn peker på viktigheten av å ha eid operatørselskaper. Hadde du spredt pengene dine på de mest likvide oljeprodusent aksjene for to år siden hadde du doblet pengene dine i dag. Han forteller at innen oljeservice må du være kresen da den sektoren er veldig splittet. Torbjørn forteller om Statoil-aksjen og hva han tror skjer med de fremover.

Lite spennende OPEC-møte?

(07:20) I utgangspunktet tror ikke Torbjørn at møtet 30. november blir veldig spennende. Mange forventer utvidelse på 9 måneder, men det kan like gjerne bli 3 måneder. Torbjørn forklarer hvordan Russland ønsker å påvirke oljeprisen og hvorfor dette er så viktig for Putin før valget. Du får høre gutta diskutere hvilke konsekvenser de ulike valgene kan få.

Uansett påvirkes ikke Torbjørns nattesøvn av dette OPEC-møtet.

Torbjørn forteller om hvordan etterspørselen i Europa har utviklet seg fra 2014. Han forteller at det er mer priselasitet enn mange tror. Og tror du elbilsalget påvirker oljeprisen enda?

Både Shale Oil, etterspørsel etter råolje og oljelagerne diskuteres.

Saudi-Arabia og Venezuela

(33:26) Tom og Torbjørn innleder med å fortelle om hva som skjer i Saudi-Arabia der uro skaper usikkerhet rundt oljeprisen. Uforutsigbarheten påvirker oljebalansen. Samtidig sliter Venezuela med å betale sine obligasjonslånene sine. Produksjonen og eksporten faller dramatisk. Kun Kina og Russland tør å handle med et land med så usikker økonomi.

Russland har for første gang gjort de kuttene de har sagt de skulle gjøre.

Spørsmål fra Twitter

(42:40) Tom og Torbjørn går igjennom følgende tre spørsmål fra lytterne.

Hva gjør Tobjørn selv?

Tom drister seg også i å spørre Torbjørn hvilke aksjer han selv eier og hva han ser på som viktig i sin portefølje. Han røper også en aksje som han ser på som aktuell akkurat nå. Nøkkelord er oljeprodusentaksjer. Her kan det lønne seg å følge med.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer