Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Usikkert hvem som vinner valget i USA. Stemmetellingen pågår

Det amerikanske presidentvalget topper alle nyhetsoverskrifter onsdag morgen. Selv om Biden ledet klart på meningsmålingene før valget, ser det nå ut til å bli et jevnt valg. Det optimale for alle parter hadde vært om vi allerede nå hadde resultatet klart, men dessverre vil stemmetellingen ta tid

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned 0,3%, eller innenfor intervallet [-0,7, 0,1]%. MOWI i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,3 prosent i snitt i går.

Det amerikanske presidentvalget topper alle nyhetsoverskrifter onsdag morgen. Selv om Biden ledet klart på meningsmålingene før valget, ser det nå ut til å bli et jevnt valg. Det optimale for alle parter hadde vært om vi allerede nå hadde resultatet klart, men dessverre vil stemmetellingen ta tid.

Mange investorer derimot, brukte gårsdagens til å hamstre aksjer etter å ha gjort det motsatte i opptakten til valget. Når det er sagt, for den langsiktige investor er det selskapenes langsiktige verdiskapning som betyr noe, ikke hvem som til enhver tid er president. Dvs. økte svingninger i opptakten til presidentvalg bør ikke sammenlignes med økt risiko.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske investorene venter også på utfallet av gårsdagens valg i USA, noe som preget børsutviklingen i regionen i dag. Det ble for øvrig sluppet nye positive makrotall fra Kina. PMI tallene for tjenestesektoren kom inn bedre enn vente.

Mowi, et av de største selskapene på Oslo Børs, har levert tall for 3. kvartal i dag. Gitt er stort nok til å kunne påvirke indeksene her hjemme. I går leverte Aker selskapene Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind sine tall for tredje kvartal, og i dag kommer begge selskapene til Nordnet Live. Se komplett program for dag to av Nordnet Live her:

Nordnet Live 2020 – Dag 2

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 40,3 dollar per fat, opp 0,9 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,55, mens 30-års renten i USA ligger på 1,58 prosent.

Oljeprisen er igjen over 40 dollar per fat. De svake fundamentale forholdene i oljemarkedet pga. Covid-19 situasjonen er ventet å bli adressert av de store oljeprodusentene (OPEC+) når de møtes 30. november. Det spekuleres nå i at OPEC landene og Russland, vil kutte ytterligere for å demme opp for videre prisfall. I utgangspunktet skulle OPEC+ øke produksjonen med to millioner fat i 2021, men gitt at utsiktene har endret seg vesentlig vil denne strategien med stor sannsynlighet skrotes.

Disclaimer: undertegnende har eierinteresser i Mowi.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer