Nedgang i vente. Nye rekordnoteringer på Wall Street. Stigende smittetall i Asia

Smittesituasjonen i Asia har vært under kontroll over lengre tid, men i Japan og Sør Korea har tallene vært stigende de siste dagene. Når det er sagt, det er smittebølgen i USA og Europa som bekymrer den jevne investor mest

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt i går.

Optimistiske investorer sendte både Dow Jones indeksen, S&P 500 og Nasdaq indeksen i ny all-time high torsdag. Forhandlingene om en ny stimulansepakke på 900 milliarder dollar skal nå være inne i sluttfasen, dermed blir denne etter all sannsynlighet klar innen få dager. Smittetallene derimot, når stiger fortsatt, noe som har bidratt til stadig svakere aktivitet i amerikansk økonomi den senere tid.

8 av 10 sektorer steg i går. Aller best gikk det for helse -og materialsektoren. Blant enkeltaksjene var det Tesla (+5,3%), Moderna (+5,1%), Lennar (+7,6%) og Accenture (+6,9%) som utviklet seg aller best, godt hjulpet av positive selskapsnyheter.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,5 prosent i snitt fredag morgen.

Smittesituasjonen i Asia har vært under kontroll over lengre tid, men i Japan og Sør Korea har tallene vært stigende de siste dagene. Når det er sagt, det er smittebølgen i USA og Europa som bekymrer den jevne investor mest. Modernas Covid-19 vaksine ble for øvrig godkjent av amerikanske helsemyndigheter i går, dermed kan også denne rulles ut i stor skala.

Energi -og telekomsektoren viste vei på de asiatiske børsene fredag, men dette var ikke nok til å løfte de største indeksene i regionen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51,2 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,61, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

Oljeprisen har klart seg relativt bra siste døgn, til tross for meldinger om skyhøye smittetall i USA og Europa. Aktørene i markedet håper og tror den kommende krisepakken fra amerikanske myndigheter vil bidra til å stabilisere økonomien på kort sikt.

Dollaren har falt ytterligere etter onsdagens rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken), noe som er positivt for verdensøkonomien generelt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer