Nedgang i vente. Ny all-time high i USA var ikke nok til å løfte børsene i Asia i natt. Oljeprisen noe ned

Selv om både S&P 500 og Nasdaq indeksen steg til ny all-time high tirsdag kveld, endte de asiatiske børsene relativt flatt onsdag. Det skal sies at børsutviklingen i de to regionen har vært svært ulik de siste månedene, grunnet gjeldende smittesituasjon

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1 prosent i snitt i går.

Verdens børser, inkludert de amerikanske, startet årets siste måned med oppgang. Teknologiselskapene på Nasdaq indeksen (+1,3%) ledet for øvrig an i går, mens selskapene på Dow Jones indeksen (+0,6%) hang noe etter.

Den positive stemningen blant investorene skyldes ene og alene forventninger om at verdensøkonomien vil bedre seg i 2021 etter at en rekke effektive Covid-19 vaksiner har blitt rullet ut. Når det er sagt, skadene som Covid-19 pandemien har påført verdensøkonomien er store, derfor vil det kunne ta tid vi kommer tilbake til normalen.

Salesforce (-1,8%), selskapet som for ikke lenge siden erstattet ExxonMobil (+1%) i Dow Jones indeksen, var i fokus i går, da de la en bud på meldingstjenesteplattformen Slack (+0%). Salesforce har gjort en rekke store oppkjøp den senere tid for å komme blant annet Microsoft (+1%) i kapp på viktige arenaer.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) står, i snitt, på stedet hvil onsdag morgen.

Selv om både S&P 500 og Nasdaq indeksen steg til ny all-time high tirsdag kveld, endte de asiatiske børsene relativt flatt onsdag. Det skal sies at børsutviklingen i de to regionen har vært svært ulik de siste månedene, grunnet gjeldende smittesituasjon. Smittesituasjonen i Asia har vært under kontroll en god stund, mens den i USA og Europa fremdeles er uavklart.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 47,1 dollar per fat, ned -0,8 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,83, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

Høyere råoljelagre i USA har bidratt til lavere oljepris det siste døgnet. I tillegg venter aktørene i markedet på utfallet av OPEC+ møtet som skal avholdes torsdag. OPEC-medlemmene klarte ikke å komme til enighet da de møttes til forhandlinger mandag, derfor ble møtet bestemt utsatt til torsdag for å inkludere ikke-OPEC medlemmer også. Den viktigste spilleren blant ikke-OPEC medlemmene er Russland. Fremdeles forventer de fleste at dagens produksjonsavtale vil bli videreført, kanskje så mye som tre måneder.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Nicolay
Nicolay
02.12.2020 08:52

Den store nyheten om at vaksinering er tatt i bruk i Storbritannia vil vel føre til en mer positiv åpning? Slike gode nyheter vil jo dra med seg optimisme mm.