Nedgang i vente etter politisk skuffelse i USA tirsdag kveld

Børsene verden over, ser ut til å fortsette sin volatile ferd godt hjulpet av Covid-19 situasjonen og manglende samarbeidsvilje blant politikerne i USA. Tirsdag kveld bad Trump sine forhandlere stanse samtalene med demokratene om en ny stimulansepakke

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,4%, eller innenfor intervallet [-0,6, -0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,4 prosent i snitt i går.

Børsene verden over, ser ut til å fortsette sin volatile ferd godt hjulpet av Covid-19 situasjonen og manglende samarbeidsvilje blant politikerne i USA. Tirsdag kveld bad Trump sine forhandlere stanse samtalene med demokratene om en ny stimulansepakke til etter valget i november. Aksjemarkedene reagerte umiddelbart ned på nyheten.

Fed derimot, med sentralbanksjef Jerome Powell i spissen, fremhevet samtidig nødvendigheten av ytterligere støtte til det amerikanske folk gitt skadene Covid-19 pandemien har påført økonomien i form av betydelig arbeidsledighet.

Kun to av 30 selskaper i Dow Jones indeksen (Procter & Gamble og Cisco). Boeing (-6,8%), Apple (-2,9%) og Microsoft (-2,1%) falt for øvrig mest.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt onsdag morgen.

De samlede bevegelsene på børsene i Asia var begrensede, det til tross for bratt nedtur på Wall Street tirsdag kveld. Mange investorer forventer at den fastlåste situasjonen i amerikansk politikk vil løse seg etter valget i november. Mao. i løpet av en måneds tid kan mye være gjort, uavhengig av hvem som skulle vinne.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,2 dollar per fat, ned -1,5 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,34, mens 30-års renten i USA ligger på 1,56 prosent.

De amerikanske oljelagrene steg noe i forrige uke ifølge fersk statistikk fra det amerikanske petroleumsinstituttet. Når det er sagt, bruddet i forhandlingene om en ny stimulansepakke i USA har hatt størst negativ påvirkningskraft på oljeprisen det siste halve døgnet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer