Nedgang i vente etter børsfall i USA mandag kveld

Det var få lyspunkt å spore på Wall Street mandag. Investorene har lenge håpet på en avklaring rundt en ny stimulansepakke før valget om to uker, men nå ser dette lite sannsynlig ut. Smittetallene derimot, fortsetter å stige, ikke bare i USA, men også i Europa

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,8, -0,3]%. GJF, NOD, YAR i fokus (resultater)

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,6 prosent i snitt i går.

Det var få lyspunkt å spore på Wall Street mandag. Investorene har lenge håpet på en avklaring rundt en ny stimulansepakke før valget om to uker, men nå ser dette lite sannsynlig ut. Smittetallene derimot, fortsetter å stige, ikke bare i USA, men også i Europa. Fed sjef Jerome Powell, har ved flere anledninger fremhevet nødvendigheten av støttepakker for å hindre at hjulene i økonomien stopper opp.

IBM slapp sine Q3 tall etter stengetid i går. Tallene kom inn under konsensus og aksjen falt tre prosent i etterhandelen. Halliburton derimot, gjorde det litt bedre enn ventet og ble premiert med nesten to prosents oppgang.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Investorene i Asia forholdt seg relativt rolige tirsdag, det til tross for mandagens børsfall i USA. Nyhetsbildet er for øvrig lite endret, gitt at Covid-19 situasjonen ikke har bedret seg. Når det er sagt, resultatsesongen er godt i gang, noe som potensielt sett kan endre stemningen på børsene relativt raskt.

Her hjemme har Gjensidige sluppet rekordresultater for 3. kvartal tirsdag morgen. Nordic Semiconductor, som for øvrig er opp over 80 prosent i 2020, har også levert sterke tall på morgenkvisten. Yara vil også prege børsåpningen i dag, grunnet resultatslipp.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 42,5 dollar per fat, ned -1,1 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,34, mens 30-års renten i USA ligger på 1,56 prosent.

Den kraftige smittebølgen som nå skyller over verden vil mest sannsynlig tvinge OPEC til å endre sine produksjonsplaner for 2021. Utgangspunktet er at OPEC+ skal øke produksjonen med to millioner fat fra og med januar. I følge OPECs egne strateger kan en snarlig økning være uheldig for markedet. Mao. er det ikke gitt at produksjonen blir skudd opp som planlagt om to måneder.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Merk! undertegende har eierinteresser i Gjensidige, et selskap som er nevnt i denne artikkelen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer