Opp

Student hos Nordnet

Spar som student hos oss

Er du under 25 år og studerer ved en skole som er godkjent av Lånekassen, kan du få studentrabatten vår. Som student er det rimeligere å investere i aksjer og andre verdipapir hos oss. Ønsker du inspirasjon eller noen å diskutere med kan du følge andre studenter og investorer i det sosiale nettverket Shareville. Du kan også følge aksjegruppene fra flere norske skoler i Skoleduellen.

Dette får du som student:

Handel fra 1,- (0,15 %) på de nordiske markedene

Mange investeringsmuligheter

Sosialt nettverk for inspirasjon

Dette betaler du for handel i aksjer som student

​Handle fra 1,- (0,15 %) på de nordiske markedene

Hver gang du kjøper og selger en aksje må du betale kurtasje. Kurtasje er et prosentbeløp av det du handler for. Med studentrabatten vår er minstekurtasjen 1 krone, eller 0,15 %. Handler du for over 667 NOK på de nordiske markedene betaler du 0,15 % av handelsbeløpet i kurtasje. Er prosentbeløpet mindre enn minstekurtasjen på 1 krone må du likevel betale minstekurtasje. Du betaler med andre ord fra 1 krone og oppover. Les mer om hva du betaler i prislisten.

Priseksempel:

Har du studentrabatt og handler 5 aksjer til en kurs på 50 kroner, må du betale 250 kroner pluss kurtasje på 1 krone for handelen:

250 x 0,15 % = 0,375 kroner - som er mindre enn minstekurtasjen på 1 krone.

Det samme gjelder hvis du handler 10 aksjer til 50 kroner - du betaler fortsatt 1 krone i kurtasje fordi prosentandelen utgjør mindre enn minstekurtasjen på 1 krone.

Handler du derimot 100 aksjer til 50 kroner per aksje betaler du 7,50 i kurtasje fordi prosentandelen er høyere enn minstekurtasjen.

Slik får du studentrabatt:

Bli kunde

Bli kunde og åpne den kontotypen du har lyst til å investere med. Les mer om Aksje- og fondskonto og Investeringskonto Zero.

Send oss kopi av studentbevis

Send kopien med synlig gyldig semesteroblat når du er logget inn (klikk på knappen) eller i posten til Nordnet, Pb. 302 Sentrum, 0103 Oslo.

Kom i gang med sparingen

Så er du klar til å starte sparingen. Flere kilder til inspirasjon finner du på siden vår for Investeringstips.

Har du allerede søkt om endring av prisklasse elektronisk, er det viktig at du opplyser oss om det. Årsaken til det er at prisklassen du har søkt om kan overstyre studentvilkårene.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan får jeg studentrabatten?

For å få studentrabatt må du være under 25 år og ha gyldig studentbevis fra en skole som er godjent av Lånekassen. Hvis du ikke er kunde fra før må du bli kunde og sende oss en kopi av gyldig studentbevis. Det er viktig at du sender kopi av begge sider slik at vi ser at beviset er gyldig og hvem det tilhører. Du sender oss kopien enten ved å sende oss en melding når du er logget inn på nordnet.no og legge ved kopien eller sende det inn per post til Nordnet, Pb. 302 Sentrum, 0103 Oslo.

Er du kunde fra før trenger du bare å sende inn kopi av gyldig studentbevis når du er logget inn eller i posten.

Har du allerede søkt om endring av prisklasse elektronisk, er det viktig at du opplyser oss om det. Årsaken til det er at prisklassen du har søkt om kan overstyre studentvilkårene.

Må jeg sende inn studentbevis hvert semester?


Nei, du trenger bare å sende inn kopi av studentbevis én gang. Da vil du ha studentrabatten ut måneden du fyller 25 år.

Kan jeg få rabatten selv om jeg er kunde fra før?


Ja, da er det bare å sende oss en melding når du er logget inn på nordnet.no og legge ved kopi av studentbevis i meldingen. Du kan også sende kopi av studentbevis til Nordnet, Pb. 302 Sentrum, 0103 Oslo.

Hva inngår i studentrabatten?


Du får en prismodell som gir deg handel i Norden til NOK 1,- / 0,15 %, og ellers identiske betingelser som kurtasjeklassen Mini (Kurtasje utenfor Norden 0,2 %, minstekurtasje 49 NOK). Prisene gjelder for alle kontotyper (Aksje- og fondskonto og Investeringskonto Zero).

Du får i likhet med vanlige kunder tilgang til alle ressursene vi har på nordnet.no.

Hvor lang tid tar det å få studentrabatten?


Så fort vi har fått kopi av gyldig studentbevis får du vilkårene som regel innen samme eller neste arbeidsdag.

Kan jeg endre prismodellen min til Normal eller
Mini når jeg er student?


Ja, det kan du gjøre under Min konto og Innstillinger. Du kan imidlertid ikke endre tilbake til prismodellen for studenter uten å ta kontakt med oss.

Har du allerede søkt om endring av prisklasse elektronisk, er det viktig at du opplyser oss om det. Årsaken til det er at prisklassen du har søkt om kan overstyre studentvilkårene.

Hvor lenge har jeg studentrabatten?


Studentrabatten har du ut måneden du fyller 25. Selv om du skulle være ferdig med studiene før du er 25 vil du beholde den samme rabatten hvis du ikke endrer prismodell selv.

Jeg vil åpne en tilleggskonto. Må jeg gjøre noe for å få studentrabatten på den?


Ja, du må gi oss beskjed slik at vi får gitt deg studentrabatt på den nye kontoen din også. Send oss en melding når du er innlogget, eller ring oss på 23 33 30 23.

Følg skolen din i Skoleduellen

I Skoleduellen utfordrer vi 14 skoler til å slå analytikernes favorittaksjer. Hver skole har 100 000 kroner å handle for.

Du kan følge alle porteføljene live på Sharevillelenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu og i Finansavisen hver mandag. På Shareville ser du alle handler, kommentarer fra utfordrerskolene og alle porteføljene.

Disse skolene er med i Skoleduellen:

Vi samarbeider gjerne med skolen din

Vil du at vi skal komme til skolen din for en innføring i aksjesparing? Ønsker du kanskje å sette i gang en egen aksjeklubb på skolen din? Eller vil du at aksjespareklubben på skolen skal samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne!

Fyll ut kontaktskjemaet så hører du fra oss innen kort tid.


*Obligatorisk

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine les her.

Følg oss i sosiale medier

Facebook

På Facebook kan du både kontakte oss og få inspirasjon og nyheter hver dag

Twitter

På Twitter finner du daglige oppdateringer med relevante artikler og nyheter

LinkedIn

På LinkedIn kan du finne informasjon om konsernet og følge med på hva som skjer hos oss

YouTube

Følg YouTube-kanalen vår og få oppdatering hver gang vi legger ut noe nytt

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.