Gå til hovedinnhold

Investering i aksjer og fond.


Du som investerer er sannsynligvis mest interessert i å få størst mulig avkastning på pengene dine. Hos oss får du smarte tjenester og tilgang til kunnskap og inspirasjon om både kortsiktige og langsiktige investeringer. Vi håper dette hjelper deg til å bli en enda bedre investor.

Nordnet har blitt et svært populært valg blant investorer i Norge. Vi har faktisk blitt det største meglerhuset målt i antall handler på Oslo Børs. Du finner mer informasjon om noen av hjelpemidlene vi tilbyr nedenfor - uansett hvilke verdipapirer du ønsker å investere i. I tillegg har vi tatt med litt om de ulike kontoene du kan åpne hos oss, pensjonssparing og hvordan du kan samle verdipapirene dine fra andre banker hos oss.


Bli kunde hos Nordnet

Velg riktig konto for å investere.

Hos oss kan du investere via flere ulike kontotyper. Det kan være vanskelig å sette seg inn i alle detaljene omkring de ulike typene, men det viktigste er at du velger en og kommer i gang med investeringene dine - over tid kan det bli dyrt å ikke være investert. Du kan også få hjelp av kontovelgeren for å få forslag på konto basert på dine behov.

Investeringskonto.


Med Investeringskonto kan du handle aksjer og fond både i og utenfor EØS, og du har muligheten til å få ekstra inntekt gjennom automatisk utlån av aksjer. Beskatning er utsatt til du begynner å ta penger ut fra kontoen, men i motsetning til aksjesparekonto får du ikke vente med beskatning til du begynner å ta ut gevinsten.

Aksjesparekonto.


Når du en gang i fremtiden tar ut penger fra aksjesparekontoen, så tar du ut gevinsten til slutt. Det betyr at du utsetter beskatningen så lenge som mulig. Ulempen med aksjesparekonto er at du ikke kan gjøre renteinvesteringer eller investere i verdipapirer registrert utenfor EØS.

Aksje- og fondskonto.


Aksje- og fondskonto gir deg muligheten til å investere i alt Nordnet tilbyr, men du får ikke utsatt beskatning på gevinst eller tap.

For deg som vil investere i aksjer.

Hos Nordnet kan du investere i aksjer i alle Nordiske land, Tyskland, USA og Canada. I tillegg kan du handle aksjer på London-børsen og EURONEXT via meglerbordet vårt. Du får også tilgang til kunnskap og inspirasjon som kan hjelpe deg med å bli en bedre investor.


Section_Investor_aksjeliste.jpeg

Aksjelistene.


I kurslistene våre kan du sortere aksjer på 19 ulike markeder i 8 land. For hver enkelt aksje kan du blant annet se mer om kursutvikling, avkastning, tekniske indikatorer og viktige nøkkeltall.

770x460_Section_startpage_Globe.jpeg

Aksjeinspirasjon.


På siden med aksjeinspirasjon kan du finne forslag til nye investeringer basert på tema. Du kan både se lister filtrert på geografiske markeder og sektorer. Dersom du ser etter inspirasjon på utbytteaksjer, kan du også ta en titt på utbytteguiden.

Section_Investor_kompass.jpeg

Lær deg mer.


Ønsker du å utvikle deg som investor, så deler vi jevnlig kunnskap og inspirasjon på bloggen vår, i Markedspuls og i #pengepodden. Her får du markedsoppdateringer, informasjon om interessante aksjer og investeringsstrategier, og mye mer.

For deg som vil investere i fond.

Vet du hvilke fond du vil investere i så kan du enkelt søke fram disse i våre fondslister. Dersom du trenger hjelp kan du bruke et eller flere av hjelpemidlene nedenfor.

Section_Investor_Fondsraadgiverenv2.jpeg

Få inspirasjon til fondsinvesteringer.


Dersom du er usikker på hvilke fond du skal kjøpe, kan du se på våre sider for fondsinspirasjon for å finne ut hva som passer for deg.

Section_Investor_Fondsportefolje.jpeg

Modellporteføljer.


Med våre modellporteføljer kan du velge mellom sju ulike fondsporteføljer, og spare i den som best passer din investerings- og risikoprofil.

Section_Investor_ETF3.jpeg

Børshandlede fond.


Børshandlede fond (ETFer) er fond som handles som en aksje. Det er som regel indeksfond, og har derfor lave forvaltningskostnader.

Pensjonssparing.

Pensjon kan oppleves som fjernt i dag, men det er nå du kan påvirke pensjonssparingen - din fremtidige lønn. Visste du for eksempel at du kan få opptil 2,3 millioner kroner* mer i fremtidig lønn hvis du starter tidlig med individuell pensjonssparing (IPS)?

Det kan også lønne seg å samle pensjonssparingen på ett sted. Da får du bedre oversikt over din totale sparing, avkastning, og ikke minst minimere avgifter som kan spise av avkastningen din.

Egen pensjonskonto.


Nå kan du som har innskuddspensjon flytte pensjonssparing fra nåværende arbeidsgiver til Nordnet. Les mer om fordelene med egen pensjonskonto her:

Start individuell pensjonssparing.


Du kan enkelt opprette IPS hos oss og få fordelene med skatteutsettelse og investeringsvalg i aksjer, fond og børsnoterte fond. I tillegg betaler du ingenting i administrasjonsgebyrer.

Samle pensjonen din.


Vi hjelper deg å samle pensjonssparingen din hos oss. Du kan flytte pensjonskapitalbevis (PKB), individuell pensjonsavtale (IPA) og IPS. Finn ut mer og start flytteprosessen gjennom linken nedenfor.


Samle verdipapirene dine hos Nordnet.

Når du samler alle verdipapir på ett sted blir det enklere å holde oversikt over posisjonene dine, det blir billigere og det gjør skatterapporteringen enklere. Dersom du allerede har verdipapirer stående på en konto hos en annen bank, kan du flytte disse til Nordnet. Det finnes ulike overføringsfullmakter basert på hvilke kontoer du allerede har, og du finner linken til disse nedenfor.

En forutsetning for at du kan flytte verdipapirene dine til oss, er at du er kunde hos Nordnet. Er du innlogget kan du også skrive til oss direkte dersom du har problemer med flyttingen.


Bli kunde

Investeringskonto


Hos din eksisterende bank kan denne også hete fondskonto, unit link eller kapitalforsikring.

Aksjesparekonto


Klikk på linken nedenfor for å starte flytteprosessen av aksjesparekontoen din til Nordnet.

Aksje- og fondskonto


Dersom du har en aksje- og fondskonto hos din eksisterende bank, kan du starte flytteprosessen her.

Dette må du vite om risiko og avkastning.

Husk at historisk og simulert historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning. Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, verdipapirets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Dersom du investerer i fond bør du før du investerer lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på instrumentsiden til fondet.