Gå til hovedinnhold

Sikkerhet.


Vi holder kontoen din trygg.

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du bruker våre tjenester og derfor har vi mye fokus på sikkerhet. På denne siden finner du informasjon om sikkerheten på din konto og hva du kan gjøre for å øke sikkerheten ytterligere.

Innlogging.

Nedenfor kan du lese om våre ulike innloggingsmetoder og hva du selv kan gjøre for å minimere risikoen for at uvedkommende får tilgang til din konto. Våre innloggingsmetoder følger retningslinjene for bransjen.

Brukernavn og passord
Denne innloggingsmetoden er basert på en unik kombinasjon av brukernavn og passord. For at ikke uvedkommende skal få tilgang til din konto, er det viktig at du ikke deler innloggingsopplysningene med andre.

Vi har ikke tilgang til å se ditt passord. Om du har glemt passordet ditt, kan du opprette et nytt på Min profil & innstillinger.

BankID
BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering. Da BankID er personlig, er dette en enda sikrere innloggingsmetode enn brukernavn og passord. Du kan benytte deg av BankID på mobil og BankID med kodebrikke. Du kan ikke bestille BankID hos oss. BankID bestilles normalt fra din dagligbank.

Touch ID / Face ID (Biometri)
I mobilappen kan du bruke gjenkjenning av fingeravtrykk eller ansikt for å logge inn. Denne innloggingsmetoden er nok et steg for å være sikker på at kun du har tilgang til din konto.

App-ID hos Nordnet
En praktisk og sikker innloggingsmetode er å opprette en App-ID hos oss. Dette gjør du enkelt i mobilappen ved å først identifisere deg og deretter opprette en personlig sikkerhetskode som knyttes til din mobile enhet. Vår App-ID bygger på multifaktorautentisering (MFA), en metode der kun du får tilgang til din konto etter å ha verifisert deg gjennom flere steg. Etter at du har aktivert App-ID, kan du logge inn som vanlig dersom du bruker Touch ID eller Face ID. Om du benytter deg av brukernavn og passord, må du i tillegg oppgi sikkerhetskoden for å logge inn. Nordnet anbefaler at du aktiverer innlogging med vår App-ID for å gjøre innlogging så sikker og praktisk som mulig.

Faktaark om innlogging med App-ID.

Tjej som går över gatan

Slik aktiverer du App-ID:

 • Logg inn i mobilappen slik du pleier.

 • Du får nå opp en rute som foreslår at du kan fortsette for å gjøre innloggingen din enda sikrere.

 • Følg stegene og lag din sikkerhetskode.

 • Alt er klart.


Hvilke nettlesere støtter Nordnet?

For å ivareta sikkerheten på våre nettsider, har vi besluttet å ikke lenger støtte visse nettlesere. For at du skal kunne bruke våre tjenester så sikkert som mulig, er det derfor viktig at du bruker en oppdatert nettleser. Du kan slå på funksjonen “automatiske oppdateringer” i nettleseren din slik at du er sikker på at du alltid bruker en oppdatert versjon.

Årsaker til at det er viktig å benytte en oppdatert nettleser.

 • Sikkerhet.

  Eldre nettlesere er enklere å hacke og det er dermed enklere å utnytte sikkerhetsbrister i eldre nettlesere.

 • Hastighet.

  Med en oppdatert nettleser vil du ha best mulig forutsetninger for å laste og benytte våre sider raskere enn med eldre nettlesere.

 • Funksjonalitet.

  Vi tester og sikrer at ny funksjonalitet på våre nettsider fungerer optimalt med de nettleserne som er nevnt ovenfor. Med en oppdatert nettleser sørger du dermed for at alle våre produkter og tjenester fungerer slik det skal for deg som Nordnet-kunde.


Vi støtter, og anbefaler oppdaterte versjoner, av følgende nettlesere:

Siste oppdatering om anbefalte nettlesere:

17. januar 2022: Vi slutter å gjøre oppdateringer for en rekke eldre nettlesere. Dette inkluderer blant annet eldre versjoner av Chrome.

Rapporter et sikkerhetsproblem.

Vi jobber kontinuerlig for å øke sikkerheten på våre sider og setter stor pris på tilbakemeldinger og rapporteringer. Avsløring av sikkerhetsfeil hjelper oss med å øke sikkerheten og integriteten til våre kunder. Vi streber etter å levere tjenester av høyest mulig kvalitet samtidig som at de er så sikre som mulig. Som med alle komplekse system, kan det noen ganger forekomme feil. Om du oppdager sikkerhetsfeil på våre sider, oppfordrer vi deg til å kontakte oss så fort som mulig.