Velkommen til Kundeservice

Hva kan vi hjelpe deg med?

03023 Man-Fre 8.30-17.00

Kundeservice / Valuta og veksling

Standard for Aksje- og fondskonto

Nye kontoer får kun en standard valutakonto som er i norske kroner. Du oppretter valutakontoer i andre valutaer under menypunktet Min konto og Valutakonto. Her kan du også deaktivere valutakontoene. Det koster ingenting å ha flere valutakontoer, og du betaler rente kun hvis du låner penger i en valuta (har en negativ saldo).

Automatisk veksling

​Alle Nordnet-kontoer har automatisk en valutakonto i NOK. Handler du i en annen valuta vil vi automatisk veksle for deg, og beløpet regnes om til NOK rett etter handelen er gjennomført. Ved automatisk veksling blir handelen noe dyrere enn om du veksler selv med en valutakonto. På den andre siden slipper du å bli belastet rente hvis du får negativ saldo på en av valutakontoene dine.

Handler du aksjer i annen valuta enn SEK, DKK, EUR, USD og CAD skjer alltid valutaveksling automatisk. Ved handel i fond notert i en utenlandsk valuta skjer alltid automatisk valutaveksling, uansett om du har aktiverte valutakontoer eller ikke.

Handel i fond notert i utenlandsk valuta

Handler du fond notert i en utenlandsk valuta gjør vi en automatisk valutaveksling selv om du har aktivert valutakonto for den aktuelle valutaen. Det er ikke mulig å gjøre noen unntak for dette.

Spreaden ved vekslingen er 0,5 %. Det vil si at du får 0,25% under spot-prisen på respektive valuta i valutamarkedet på tidspunktet du handler.

Eksempel:

Du kjøper andeler i det danske Superfondet for 100 000 NOK. Vi sier at verdien på 1 NOK = 1 DKK ved kjøpstidspunktet. I vekslingen får du 0,9975 danske kroner for hver krone. Teoretisk skal du da sitte med Superfond-andeler for 99 750 DKK.

Det samme vil skje når du selger andelene.

Valutaveksling i Investeringskonto Zero og IPA

Investeringskonto Zero eller IPA har ikke valutakontoer. Vekslingen skjer alltid automatisk til en valutaspread på 0,5 % mellom kjøp og salgskurs.

Med en spread på 0,5% får du 0,25% under spotkursen på respektive valuta først ved kjøp og dermed ved salg.

Eksempel:

En ordre på 100 000 kr vil gjøre at du sitter med en beholdning tilsvarende 99 750 norske kroner etter den automatiske vekslingen. Veksler du frem og tilbake vil du sitte igjen med 99 500 kr.

Handler du mye i utlandet bør du vurdere å bruke en Aksje- og fondskonto med aktive valutakontoer til dette da spreaden ved mange vekslinger frem og tilbake kan bli relativt stor.

Jeg blir belastet renter i utenlandsk valuta. Hvorfor?

Har du lånt penger i en annen valuta blir du belastet renter for den respektive valutakontoen. Du må gjøre en valutaveksling for å innfri den negative saldoen. Gå til menypunktet Min konto og Valutakonto.

Her veklser du når du er innlogget.

Tidspunkter for veksling

Når du legger inn en vekslingsordre blir den utført ved første mulige vekslingstidspunkt som blir kl. 11:30, 17:00 eller 22:00. Vekslingsordren får status som "Klar" etter vekslingen er utført og du kan finne transaksjonen under "transaksjoner og sluttsedler".

Ved automatisk veksling for aksjer blir vekslingskursen registrert maksimalt 20 minutter etter handelen.

Mer om

Valuta og veksling

Ring oss på

Gjelder det Aksjesparekonto?
Klikk her.

Mandag til fredag

8.30-17.00

Opp

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.