Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Kan jeg flytte mine GampStop aksjer til Computershare?

Etter gjentatte forsøk og dialog med Computershare og vår depotbank viser det seg at flytt av GameStop aksjer fra Nordnet til Computershare ikke lat seg gjennomføre.  

Computershare er ikke en vanlig megler, men en "transfer agent" og det er ikke mulig å foreta en DRS flytt fra Nordnet til en annen megler. 

Om du ønsker å flytte aksjene dine til USA må du undersøke muligheten for en kontoopprettelse hos en annen utenlandsk megler som vi kan gjennomføre en DTC-flytt til. Deretter kan du undersøke muligheten for en DRS-flytt fra den megleren til Computershare. 

Merk at vi ikke kan garantere at en flytt til en annen utenlandsk aktør vil gå igjennom. 

Vi er kjent med at flere kunder ønsker å flytte aksjene sine i håp om at det vil påvirke antallet tilgjengelige aksjer i markedet og føre til en shortsqueeze. Nordnet understreker at ingen amerikanske aksjer som kjøpes hos oss lånes ut til shorthandel og at en eventuell flytt ikke vil påvirke antallet aksjer som kan handles i markedet.

Vi gjør også oppmerksom på at du må rapportere beholdning og transaksjoner selv i skattemeldingen om du bruker en megler utenfor Norge.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake