Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan fungerer valutaveksling på Nordnet?

Det finnes to ulike måter å veksle valuta på hos Nordnet - enten så gjør du det selv gjennom en valutakonto (manuell veksling) eller så gjør vi det for deg gjennom en såkalt automatisk veksling. Vi veksler kun for deg når du ikke har en valutakonto i den aktuelle valutaen. 

Oppretter du en valutakonto etter gjennomført handel innenfor samme børsdag kan handelen trekkes fra din valutakonto i den aktuelle valutaen. 

Valutakonto (manuell veksling)

Benytter du valutakonto er du selv ansvar for valutavekslingen. Du kan legge inn ordren din om veksling når som helst, men vekslingen utføres på svenske bankdager ca. klokken: 11:30, 17:00 og 22:00. Avvik som følge av røde dager eller helligdag kan forekomme. Med valutakonto får du en kurs som skiller med 0,075 prosent mot kursen fra underleverandøren vår. Du kan i etterkant se den eksakte valutakursen for aktuelle vekslinger under "Transaksjoner og sluttsedler". Når du handler med utenlandske verdipapirer med valutakonto betaler du kurtasjen i verdipapirets valuta. Kurtasjen motsvarer beløpet som oppgis i NOK til enhver tid gjeldende prisliste. 

Automatisk veksling 

Har du ikke aktivert en valutakonto i den aktuelle valutaen vil Nordnet automatisk gjennomføre en valutaveksling. Ved automatisk veksling vil du få en kurs som skiller med 0,25 prosent mot kursen fra underleverandøren vår. Ved utenlandsk aksjehandel, kommer vekslingen til å skje automatisk, og beløpet omregnes til norske kroner ved kjøp og salg. 

 

OBS! Når du kjøper/selger fond som handles i en annen valuta enn NOK, vil vi gjennomføre en automatisk valutaveksling for deg. Dette betyr at NOK alltid vil bli trukket fra/settes inn på din konto, uavhengig av om du har en tilgjengelig saldo i den utenlandske valutaen eller ikke. 

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake