Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan fungerer valutakonto?

Hvis du for eksempel har aktivert en valutakonto for USD, handler du amerikanske aksjer automatisk fra valutakontoen din. Du kan føre over penger til valutakontoen før du handler, eller etter at du har gjennomført handelen i USD for å slippe å betale renter. Dette gjelder for alle de overnevnte valutaene. Hvis du ikke veksler for å dekke den negative saldoen på valutakontoen din begynner vi å trekke renter etter to dager. Merk! Hvis du handler fond gjør Nordnet en automatisk veksling selv om du har en aktiv valutakonto i respektiv valuta.

Har du f.eks. 100 000 NOK på kontoen din kan du handle Ericsson B for 50 000 SEK uten å veksle først. Deretter vil NOK-kontoen din ha en saldo på 100 000 NOK, og SEK-kontoen din en saldo på -50 000 SEK. Du bestemmer selv når og om du vil veksle og dekke den negative saldoen på SEK-kontoen din.

Handler du på kort sikt kan det ofte lønne seg å betale utlånsrente på den negative saldoen i stedet for å gjennomføre en veksling. Ved daytrading med utenlandske aksjer kan du unngå valutarisikoen helt ved å ikke veksle til den utenlandske valutaen. Den eneste valutarisiko du løper er for dagens eventuelle gevinst eller tap. Du kan dermed unngå vekslingsavgiftene ved handel med utenlandske aksjer. Velger du å foreta en veksling/overføring mellom valutakontoene dine kan dette gjøres under menypunktet Valutaveksling. Du kan også handle med valuta ved å veksle selv om du ikke har gjennomført noen handler.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake