Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan fungerer valutakonto?

På Nordnet kan du aktivere en valutakonto utover hovedvalutaen NOK kun på Aksje- og fondskonto. Valutaene vi tilbyr valutakonto i utover NOK er SEK, DKK, EUR, CAD og USD. 

Har du aktivert en valutakonto i USD vil handel av amerikanske aksjer automatisk belastes valutakontoen din i USD. Du velger selv om du veksler penger over til valutakontoen i USD før eller etter du handler. Dette gjelder for alle de overnevnte valutaene. Hvis du ikke veksler for å dekke inn handelen kan du få en negativ saldo på din valutakonto. Har du en negativ saldo på valutakontoen din begynner vi å trekke rente etter oppgjørsdagen for handelen i henhold til prislisten. 

Merk! Hvis du handler fond gjør Nordnet en automatisk veksling selv om du har en aktiv valutakonto i respektiv valuta.

Eksempel: Du har 100.000 NOK stående på din Aksje- og fondskonto, samt opprettet en valutakonto i SEK. Du kan handle i Ericsson B for eksempel 50.0000 SEK uten å veksle først. Din valutakonto i NOK vil ha en saldo på 100.000 NOK, men SEK-kontoen vil ha en saldo på -50.000 SEK. Du bestemmer selv når du vil dekke den negative saldoen på din valutakonto i SEK. Det kan være greit å være klar over at kurtasjen trekkes fra konto dagen etter handel i den respektive valutaen, SEK i dette eksempelet. 

Handler du på kort sikt kan det ofte lønne seg å betale utlånsrente på den negative saldoen i stedet for å gjennomføre en veksling. Ved daytrading med utenlandske aksjer kan du unngå valutarisikoen helt ved å ikke veksle til den utenlandske valutaen. Den eneste valutarisiko du løper er for dagens eventuelle gevinst eller tap. Du kan dermed unngå vekslingsavgiftene ved handel med utenlandske aksjer. Velger du å foreta en veksling/overføring mellom valutakontoene dine kan dette gjøres under menypunktet Valutaveksling. Du kan også handle med valuta ved å veksle selv om du ikke har gjennomført noen handler.

 

 

Tilbake