Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 63 – Slik finner du vinnerfondene

Fondsporteføljen med Morningstar, del 2 – Slik finner du vinnerfondene

Også denne uken har vi med oss Thomas Furuseth fra Morningstar og denne gangen går vi gjennom hva du bør ta hensyn til for å finne vinnerfondene i markedet.

Morningstars stjernerating

(Fra 1:30) Her går vi gjennom hva stjerne-ratingen fra Morningstar er basert på og hvordan fond får ulike antall stjerner.

Vekst- eller verdifond?

(Fra 06:50) Lønner det seg egentlig å velge vekst- eller verdifond? Vi går gjennom fordeler og ulemper med begge deler og ser på historiske tall for begge variantene.

Stort eller lite fond?   

(Fra 18:05) Vi ser på fordeler og ulemper med både store og små fond for å kunne si noe om hva som lønner seg å velge. Hvilke type fond har historisk gjort det best når vi ser på størrelsen på fondet?

Ung eller gammel?

(Fra 27:20) Her tar vi for oss fordeler og ulemper med både unge og gamle fond. Vi ser også på hvordan du bør forholde deg til helt nye fond uten historiske data.

Bærekraftige fond

(Fra 30:00) Vi går gjennom den nye rating fra Morningstar for bærekraftige fond – Morningstar Sustainability Rating. Er bærekraftige fond bedre å investere i enn andre fond?

Aktiv eller passiv?

(Fra 34:20) Vi ser på fordeler og ulemper med både aktive og passive fond. Hva bør du velge og hvorfor?

Nøkkeltall

(Fra 40:55) Er nøkkeltall en god indikator å se på når du skal finne vinnerfondene?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer