Svak oppgang i vente? Stengte USA-børser preget handelesaktiviteten i Asia i natt

At børsene i USA holdt stengt i går preget de asiatiske børsene tirsdag i form av lavere handelsaktivitet. Når det er sagt, slike utviklingstrekk er normale i slike situasjoner. Dvs. de aller fleste investorer verden over, foretar seg mindre når impulsene fra verdens finanssentrum uteblir

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De amerikanske børsene holdt stengt mandag (Labour Day).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte opp 0,2 prosent i snitt i natt.

At børsene i USA holdt stengt i går preget de asiatiske børsene tirsdag i form av lavere handelsaktivitet. Når det er sagt, slike utviklingstrekk er normale i slike situasjoner. Dvs. de aller fleste investorer verden over, foretar seg mindre når impulsene fra verdens finanssentrum uteblir.

Nyhetsbildet i Asia preges for øvrig fortsatt av de geopolitiske spenningene mellom USA og Kina, samt COVID-19 situasjonen. Smittetallene verden over stiger fortsatt, mens null-renter og storstilte stimulansepakker holder finanssystemet i sjakk.

Høstens amerikanske presidentvalg er en mulig trigger for børsene i høst, dog de løpende medisinske fremskrittene i kampen mot pandemien er det viktigste å følge med på. En effektiv behandlingsform mot COVID-19 viruset er det som skal til for å normalisere verdensøkonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,9 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,96, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Sommerens kjøresesong (på den nordlige halvkule) har nå nådd toppen, noe som betyr lavere etterspørsel etter olje, eller bensin. I tillegg har amerikanske skiferoljeprodusenter satt flere rigger i arbeid de siste ukene. Hvorvidt dette vil presse oljeprisene nedover i det korte bildet, gjenstår å se. At oljeprisen (brent blend) har falt fra 46 dollar til 42 dollar på relativt kort tid bekymrer mange, dog deler av dette fallet skyldes uroligheten i finansmarkedene generelt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer