Gå til hovedinnhold

Oppdatering fra Golden Ocean

CEO og CFO i Golden Ocean, Lars-Christian Svensen og Peder Simonsen henholdsvis, har tatt en prat med vår analytiker, Roger Berntsen. Golden Ocean er en ledende aktør innen tørrbulkskip. Som den største eieren av Capesize-skip, gir de utbytte og støtter global handel. Visjonen deres handler om å omfavne digitalisering og bærekraft.

I Q&A-sesjonen diskuterer de bl.a. Q3-tallene, modernisering av flåten, bærekraft og selskapets finansielle situasjon.

Se tidligere presentasjoner

CEO i Golden Ocean – Ulrik Andersen, har tatt en prat med vår analytiker, Roger Berntsen. I videoen over får du alt fra dette møtet.

Golden Ocean er et av verdens største shippingselskaper innenfor tørrbulk. Virksomheten deres omfatter transport av tørrbulk last, inkludert malm, kull, korn og gjødsel, gjennom sin flåte av egne og leide skip, «bareboat» fartøy, kommersielt forvaltede fartøy og nybygg. Skipene leies ut på faste timecharter- og indeks linkede timecharter kontrakter.

Følgende spørsmål ble dekket under Q&A: Utviklingen i Golden Ocean sitt marked, eventuelle konkurransefortrinn, litt om selskapets ledelse og shipping-industriens fremtid.

Mens verdens aksjemarkeder har tråkket seg opp i nye høyder, har store deler av shipping-selskapene seilt i motvind. Bulkshipping har ikke vært noen dans på roser de siste årene, men Golden Ocean Group har hatt et lite comeback på Oslo Børs. I skrivende stund er aksjen opp ca.74 % fra et år tilbake. OBSHX, Oslo Børs Shipping Index, er opp nesten 12 % så langt i år. De siste ukene har investorene benyttet oppgangen til å ta gevinster og GOGL-aksjen har korrigert ned fra årets høyeste noteringer. Hva skjer nå?

I videoen under ser du presentasjonen som CEO i Golden Ocean Group, Birgitte Ringstad Vartdal holdt hos Nordnet nylig.

Birgitte går gjennom siste nytt og prater om flåten, markedet og deres framtidsutsikter.

I siste del av gjennomgangen kan du høre spørsmålene som kom inn fra alle som fulgte webcasten live hos Nordnet.

Se opptak av selskapspresentasjon med Golden Ocean Group

Se intervju med CEO, Birgitte Ringstad Vartdal

Les alt om shipping her.

Eller les fire tidligere blogginnlegg om shipping:

  1. Stigende trender i shipping-sektoren
  2. Shipping surfer på bølgen igjen
  3. Shippingskolen del II – Tank
  4. Shippingskolen del I – Tørrbulk

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer