Rolig børsåpning i vente. Små -og mellomstore selskaper i fokus. Siste handelsdag i 2020

Stemningen var god blant de asiatiske investorene onsdag, det til tross for svak utvikling på Wall Street tirsdag kveld. Når det er sagt, handelsvolumene var relativt små, slik de bruker å være mellom jul og nyttår

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,1, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene startet dagen opp (ny all-time high), men stemningen snudde utover dagen godt hjulpet av små -og mellomstore selskaper (Russell 2000 ned 1,9%). Enkelt investorer hadde håpet på politisk gjennomslag for en enda høyere kontantstøtte del i den ferske krisepakken på 900 milliarder dollar, men den gang ei.

Apple (-1,3%), Home Depot (-1,1%) og Salesforce (-1%) falt mest blant Dow-30 selskapene, mens Intel (+4,9%) toppet vinnerlisten på rykter om oppsplitting av selskapet.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,8 prosent i snitt onsdag morgen.

Stemningen var god blant de asiatiske investorene onsdag, det til tross for svak utvikling på Wall Street tirsdag kveld. Når det er sagt, handelsvolumene var relativt små, slik de bruker å være mellom jul og nyttår. Mange børser holder for øvrig stengt nyttårsaften, deriblant Japan, Sør Korea, Norge, Sverige, Danmark og Finland. Med andre ord, 30. desember er siste handelsdag for en rekke børser verden over, inkludert de nordiske.

Alle sektorer endte opp i Asia.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51,2 dollar per fat, ned -0,2 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,57, mens 30-års renten i USA ligger på 1,68 prosent.

Dollaren har falt en god del den senere tid, noe som har ført med seg høyere oljepriser. En lavere dollar er for øvrig positivt for verdensøkonomien gitt mengden dollarnominert gjeld globalt. Det skal også sies at etterspørselen etter olje fremdeles er under press på grunn av rekordhøy Covid-19 smitte i USA og Europa. Når det er sagt, utrullingen av vaksinene fra Pfizer (+0,6%)/BioNtech (+0,2%), samt Moderna (+2,7%) er godt i gang, noe som er ventet å gi positive effekter på smittesituasjonen i løpet av 1. halvår 2021.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer