Gå til hovedinnhold

Rolig åpning i vente. Nedgang i Asia i natt. Kinesisk økonomi i fokus

Ferske tall fra Kina viste at verdens viktigste økonomi etter USA, gikk for halv maskin i 2022. Vekstbremsen skyldes hovedsakelig effektene av landets knallharde Covid-19 strategi.

Vi tror Oslo Børs åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

Det var stengt i USA mandag (Martin Luther King Jr. Day), dermed er det ingen drahjelp å få derfra i dag. Resultatsesongen for fjerde kvartal har for øvrig nettopp startet, derfor vil det meste handle om det i det korte bilde. Visibiliteten på litt lengre sikt er fortsatt begrenset gitt at veksten i de fleste økonomier i verden, inkludert den amerikanske, er lav. Rentekurven er fremdeles invertert (to års renten er høyere enn ti års renten), et fenomen som ofte er forbundet med resesjoner. Hvorvidt amerikansk økonomi vil gå inn i resesjon denne gangen er ikke gitt, da det ikke er usannsynlig at kinesisk økonomi komme alle til unnsetning i 2023.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt tirsdag morgen.

De asiatiske investorene tok en pust i bakken tirsdag, etter å ha sendt indeksene i regionen i taket de første ukene i 2023. Hang Seng indeksen, som har ledet an blant de store indeksene, ligger an til å stenge ned i overkant av en prosent, mens hovedindeksen i Kina (Shanghai CSI 300) vaker rundt nullpunktet. Nikkei 225 (Japan) gikk for øvrig motstrøms i nattens handel og endte dagen opp 1,2 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,72 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra mandagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 3,9 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,9, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,55 og 3,67 prosent.

Ferske tall fra Kina viste at verdens viktigste økonomi etter USA, gikk for halv maskin i 2022. Vekstbremsen skyldes hovedsakelig effektene av landets knallharde Covid-19 strategi, en strategi som nå har blitt reversert. Mao. ligger det i kortene at kinesiske økonomi kan komme til å blomstre på ny i 2023, noe som forhåpentligvis vil bringe med seg lavere global inflasjon og økte vekstimpulser. Om så skulle skje vil etterspørselen etter råvarer, inkludert olje, også stabiliserer seg.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer