Roger Berntsen – Nordnets nye analytiker

Vi kan med stolthet ønske Roger Berntsen (40) velkommen til Nordnet som vår nye analytiker og aksjeekspert. Roger har lang fartstid i finansbransjen, med hele 13 år i Netfonds på baken. Bli bedre kjent med “oraklet fra Farsund” – les hele intervjuet eller se videoen nederst i innlegget.

Roger blir en del av en trekløver

Du har hatt hele karrieren din hos Netfonds. Hvordan er det å være hos Nordnet nå?
– Bra! Det har vært en myk overgang, gitt at rollen min i Nordnet er relativt lik den jeg har hatt i Netfonds gjennom 13 år. Jeg for øvrig har aldri sett på Nordnet som en direkte konkurrent, men mer som en likeverdig motstander i et maraton, et maraton der pallplass innebærer overlevelse.

Hva er dine tanker om fremtiden til finans? Finnes aktører som Nordnet om 10 år?
– Fremtiden er jeg ikke redd for, hverken for finansmarkedene generelt eller Nordnet. Derimot, så tror jeg at forholdene for de tradisjonelle meglerforetakene er mer usikre. Nordnet, eller vi, har bygget vår virksomhet rundt effektive og stabile IT-systemer, kostnadsfokuserte prosesser, og ikke minst og tillitsskapende produkter- og kundebehandling. Det er, i mine øyner, vårt «DNA», og et «must» for å overleve. Vår posisjon blant privatpersoner som investerer i aksjer og fond er sterk, med god grunn. Jeg forventer for øvrig at flere og flere institusjonelle kunder vil finne veien til oss i årene som kommer. Noe annet vil være rart.

Nordnet har ikke hatt en analytikerstilling tidligere. Hvordan vil du samarbeide med vår investeringsøkonom Mads og vår spareøkonom Bjørn Erik?
– «Trekløver» er stikkordet. Gitt at våre kompetanseområder kun toucher hverandres kan vi gi alle våre kunder, langsiktige fondssparer, investorer og tradere økt kunnskap og inspirasjon.

– Jeg ser på meg selv som en «fullblods» analytiker og forvalter, og vil kunne inspirere de av våre kunder som handler enkeltaksjer og er opptatt av hva selskapene er verdt.

Hold deg oppdatert

Du vil fortsette med å publisere en morgenrapport, hvor du spår åpningen på Oslo Børs. Den vet vi mange små og store investorer følger med på. Hvordan rekker du å skrive en slik rapport hver morgen – du har tre små barn i alderen 12 uker til 5 år.
– Det går bra. Rutinen er enkel. Jeg står opp kl. 6 hver morgen og bruker ca. 2 timer på denne. Gitt at jeg gjør dette hjemmefra før jeg drar på kontoret hender det at ungen henger over meg, men stort sett redder Disney Channel situasjonen. Morgenrapporten ble over tid, en del av vår (Netfonds) identitet. Uavhengig av ferie og fritid har jeg fått denne ut hver dag til våre kunder siden 2006. Eneste unntak i rekken er dagene barna ble født 🙂

På Twitter sier du at du har en livslang beundring for Warren Buffett (1930) og Charlie Munger (1924). Fortell!
– Blant Netfonds-kunder, kollegaer, venner og familie blir jeg ofte beskrevet som Buffett jr., noe jeg er stolt av. Grunnen er enkel, de siste 15-20 årene har jeg viet store deler av mitt liv til studier av Warren Buffett og Charlie Munger, verdens beste investorer. Jeg drives av det å bli best. Mao. for meg er det derfor naturlig å gå i Buffett –og Mungers fotspor. Så for de av våre kunder som ønsker innblikk i tankene til en som har viet sitt liv til studier av historiens aller beste investorer – Warren Buffett og Charlie Munger, så vil de få det i bøtter og spann når jeg kommenterer i våre kanaler

Her kan du følge Roger på Twitter: @BullBerntsen

Du har jo hatt et diskresjonært mandat ved å forvalte tidligere NetfondsXtra-porteføljene. Får vi se noe mer til disse porteføljene?
– Det vil vi, dog ikke som diskresjonære mandat. Våre kunder vil kunne følge og kopiere porteføljene mine via Shareville under brukernavnet «BullBerntsen». I første omgang vil den norske porteføljen (Tidligere Netfonds Xtra Norge) bli tilgjengelig. Mine porteføljer, som jeg styre etter prinsippene til Buffett og Munger, er veldig viktige for meg.

Om aksjemarkedet og aksjetips

Hva er ditt beste råd til noen som er nybegynnere når det kommer til sparing og investering?
– Hvis målet er sparing og investering bør man trå varsomt i starten. Billige indeksfond kan være fornuftige valg i så måte. Hvis målet er å bli en bedre investor er man avhengig av å lære gjennom å prøving og feiling. Sånn er det bare. Det gjorde Buffett og Munger også.

Til sist: Hva tror du om aksjemarkedet fremover?
– De lange rentene i USA er i dag lavere enn de korte. Dette er et tegn på lavere vekst og inflasjonsimpulser i verdensøkonomien. Denne situasjonen bør man ha respekt for, spesielt om man er investert i selskaper med svake balanser, dvs. selskaper som har mye gjeld i forhold til egenkapital, eller selskaper som har liten/ingen inntjening i dag og et stort kapitalbehov fremover. Selskaper på motsatt ende av skalaen derimot, kan være fornuftige valg i usikre perioder. Min personlige mening er å alltid være investert i kvalitetsselskaper og kjøpe seg opp i disse i usikre perioder, da prisen ofte er lav i forhold til hva de egentlig er verdt. Når det er sagt, å identifisere kvalitetsselskaper og verdsette disse er normalt sett en krevende øvelse.

Få med deg morgenrapportene til Roger Berntsen hver morgen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer