Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 93 – I Warren Buffetts fotspor

Anders har besøk av Robin Øvrebø, en klassisk og ivrig verdiinvestor som går i Warren Buffetts fotspor – både karrieremessig og i finansmarkedene. Innledningsvis snakker de om hvordan en verdiinvestor forholder seg til et historisk dyrt marked, og hvordan denne typen investor ser på den ferske børsnoteringen av et selskap som Snapchat.

 

Buffetts brev til aksjonærene

(Fra 12:44) Warren Buffett kom nylig ut med sitt 52. aksjonærbrev. Historisk har disse vært en kilde for mye smågodt for investorer. Robin forteller litt om hva Buffett skriver om i sitt siste aksjonærbrev, og hva du kan lære i årets brev. Anders og Robin diskuterer også hvordan Warren Buffett, som en klassisk verdiinvestor, også snakker så varmt om passive indeksprodukter.

 

Berkshire Hathaway

(Fra 23:22) Anders og Robin ser nærmere på Buffetts aksjeportefølje, og hvordan denne har vokst fra en tekstilmølle til et konglomerat. Hør mer om hvordan porteføljen til en av verdens mest kjente investorer ser ut i dag, og hvordan den har endret seg over tid. Hva er det som gjør at Buffett tilsynelatende går mot sine tidligere prinsipper og investerer i jernbane, flyselskaper og Apple?

 

Hvordan analysere og velge aksjer

(Fra 43:17) Til slutt får du vite mer om hvordan Robin tenker når han analyserer og velger aksjer. Han forteller om hva som skal til for at en aksje kommer på Robins radar, og hvordan screener han selskaper. Og når et selskap er på radaren, hvordan gjør en verdiinvestor sin kvalitative og kvantitative analyse?

 

 

Les flere av innleggene til Robin her, og følg han på Shareville.

 

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer